Când pică Paștele în 2022. Ce marchează, anual, ziua în care începe Paștele

Paștele Ortodox și Paștele Catolic s-au sărbătorit în 2020 la doar o săptămână distanță, în timp ce anul acesta, în 2021 decalajul dintre a fost considerabil. Ei bine, în 2022, Paștele Ortodox va fi sărbătorit duminică, 24 aprilie, iar Paștele catolic – duminică, 17 aprilie, ceea ce înseamnă că diferența de zile se micșorează din nou.

a

Când pică Paștele în 2022

Paștele Ortodox din 2022 este sărbătorit pe 24 aprilie. Modul de calculare a datei Sfintelor Paști a fost stabilit la primul sinod ecumenic, ținut în anul 325 la Niceea.

Data celebrării Paștelui are la bază două fenomene astronomice: echinocțiul de primăvară și mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului.

Paștele se serbează în duminica imediat următoare primei Luni pline după echinocțiul de primăvară.

Paștele creștin are o durată de 40 de zile, cuprinsă între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paști) și sărbătoarea Înălțării Domnului, care se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare sărbătoare.

Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Data de început a Paștelui marchează începutul anului ecleziastic creștin. Există unele culte creștine care nu sărbătoresc Paștile.

Când pică Paștele în următorii ani

Paştele ortodox 2022 – duminică, 24 aprilie

Paştele ortodox 2023 – duminică, 16 aprilie

Paştele ortodox 2024 – duminică, 5 mai.

Paștele catolic 2022 – duminică, 17 aprilie

Paștele catolic 2023 – duminică, 9 aprilie

Paștele catolic 2024 – duminică, 31 martie

Paștele este o sărbătoare foarte importantă, încărcată spiritual, în care credincioșii sunt chemați la post și rugăciune. Postul Paștelui este cel mai lung, dar și mai greu post din anul bisericesc. Este considerat greu pentru că are doar două dezlegări la pește și anume de Buna Vestire și de Florii – în Duminica Floriilor.

Sunt singurele zile din cele 40 în care credincioșii care postesc au voie să consume pește și preparate din pește.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com