Când poţi ieşi din casă conform noii ordonanţe militare 4. Noi reguli pentru bătrâni. DOCUMENT OFICIAL

Ultima ordonanță militară emisă de Ministerul de Interne stabilește noi reguli privind ieșirea din casă a bătrânilor. Intervalul orar 11.00-13.00 pentru cumpărături prevăzut pentru persoanele de peste 65 de ani este menținut, dar sunt prevăzute și alte cazuri în care părăsirea domiciliului este îngăduită celor în vârstă.

Ordonanța relaxează restricțiile pentru bătrâni

Astfel, este permisă  circulația persoanelor de peste 65 de ani în  afara intervalului 11.00-13.00 dacă acestea trebuie să-și rezolve probleme de natură medicală. Mai mult, ei pot merge și însoțiți de către membri ai familiei sau de către susținători, care să le asigure deplasarea cu mijloacele de transport.

Pentru aceste excepții, este necesară totuși declarația pe proprie răspundere care să conțină numele, adresa, data nașterii, motivul și destinația deplasării și semnătura.

Totodată, este fixat un nou interval orar, 20.00-21.00, în care vârstnicii își pot scoate animalele de companie la plimbare. În acest caz nu este necesară declarația pe proprie răspundere, dar deplasarea trebuie să se limiteze la imediata vecinătate a locuinței.

Puteți citi integral Ordonanța militară nr. 4 AICI.

Ce stipulează Ordonanța

Circulația persoanelor în vârstă este reglementată la articolul 1:

”Art.1 – (1) Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în situațiile prevăzute la alin. (1) se prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil, care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

(3) Circulația persoanelor prevăzute la alin.(1), în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, dacă aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei. Declarația pentru acest interval orar nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop.

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare
în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Sursa: stirimondene.fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com