Când renunțăm la masca de protecție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Pandemia ne-a schimbat complet viețile de mai bine de un an și așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom reveni complet la vechile obiceiuri. Până atunci, ne bucurăm la cea mai mică relaxare și veste bună care vine din partea autorităților. Ministrul Sănătății a explicat când ar fi bine să renunțăm la masca de protecție și cine va avea parte de mai multă libertate.

a

Fără mască de protecție din august

Toți românii așteaptă momentul în care va avea loc o relaxare și deja se preconizează mai multe date. Astfel, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că a analizat situația în care se află România în acest moment și crede că data de 1 august ar fi cea mai potrivită pentru renunțarea la masca de protecție în locurile publice, spațiile închise mai puțin aglomerate.

“Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă.

Premierul Florin Cîțu susține că s-ar putea vorbi despre renunțarea la masca de protecție încă de la data de 1 iunie, însă doar pe plajă și la munte, în drumeții.

Ministrul a mai precizat și că a discutat cu premierul Florin Cîţu despre  persoanele care sunt vaccinate. Astfel, Ioana Mihăilă și-ar dori ca acestea să înceapă să aibă parte de mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie datorită faptului că s-au imunizat și nu mai reprezintă un pericol pentru ceilalți și nici nu mai sunt atât de expuse la virus.

Astfel, ministrul i-a propus premierului ca de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi. Înainte de a se da undă verde în acest sens, autoritățile vor discuta cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii responsabili de această pandemie.

Accelerarea campaniei de vaccinare

Autoritățile caută modalități prin care să accelereze campania de vaccinare. Astfel, românii se pot vaccina de pe 7 mai fără programare, la orice centru din țară. De altfel, Ministrul Sănătăţii speră că, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

“Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun. (…) Este unul dintre vârfuri… A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie. Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi”, a afirmat ministrul Mihăilă.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com