Când revenim la normalitate. Declarațiile specialiștilor: „Al treilea val se poate încheia.”

Situația din țara noastră este una extrem de dificilă, având în vedere că ne confruntăm cu cel de-al treilea val de infectări. Pandemia nu dă semne că s-ar încheia curând, însă cu toții sperăm să revenim la normalitate cât mai repede. Specialistul Radu Țincu, medic primar pe Terapie Intensivă, a vorbit despre acest subiect și a explicat cum stau, de fapt, lucrurile.

Suntem tot mai aproape de normalitate

Medicul Radu Țincu a vorbit despre normalitatea pe care toți o așteaptă, dar despre care nimeni nu știe când va veni. Astfel, specialistul a explicat că avem șanse mari ca cel de-al treilea val de infectări să se sfârșească, din două motive bine întemeiate.

De curând, au fost înăsprite măsurile de prevenire a răspândirii virusului, ceea ce ar trebui să-i facă pe oameni mai responsabili și ar trebui să aibă efecte clare. Acesta ar fi unul dintre motive. De asemenea, campania de vaccinare, în plină desfășurare, este cel de-al doilea motiv care ne face să ne gândim tot mai mult la faptul că pandemia se apropie de sfârșit.

„Al treilea val se poate încheia din două motive. În primul rând pentru că s-au introdus anumite măsuri de restricție, măsuri sanitare sporite care vor duce la o scădere a ratei de transmitere a virusului. Pe de altă parte avem o campanie de vaccinare care capătă din ce în ce mai multe contur, astfel încât o proporție din populație va fi imunizată, lucru care va contribui la stoparea acestui val.”, a declarat medicul.

Medicul a mai explicat și că vom putea vorbi despre relaxarea măsurilor atunci când vom avea un grad de imunizare colectivă care depășește 70-75% din populația unei comunități. Acest procent ar însemna undeva la 10 milioane de români imunizați, număr la care se poate ajunge doar dacă este mărită capacitatea de vaccinare, așa cum spune specialistul.
Peste două milioane de români vaccinați
România a depășit miercuri pragul de două milioane de persoane vaccinate. De la trei luni de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate peste 3 milioane de doze de vaccin, iar peste un milion de români au fost vaccinați cu ambele doze.
„În această dimineață, la ora 10.00, am depășit pragul de 2.000.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19”, a transmis CNCAV.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com