Când s-ar putea închide școlile. Autoritățile au prezentat noile scenarii

Deschiderea școlilor este unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului. Toți părinții și elevii români își doresc să revină în bănci în următoarea perioadă, dar încă mai sunt probleme din cauza bolii care ne dă bătăi de cap. Autoritățile au stabilit, însă, noi scenarii de închidere a școlilor.

Noi scenarii de închidere a școlilor

Încă din această vară, autoritățile au explicat că școlile se vor deschide primele și vor fi ultimele instituții care se vor închide, în cazul în care situația din țara noastră scapă din nou de sub control și oamenii se îmbolnăvesc în număr mare.

Școlile îşi vor deschide porţile pe 13 septembrie după reguli noi. Elevii vor merge la ore până se atinge o rată de incidenţă de 6 la mie, spre deosebire de anul școlar care a trecut. Nu se mai ține cont de scenariul verde, galben sau roșu, ci toți elevii stau în bănci până când situația se agravează.

„Practic, toți participanții la discuție am agreat că școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Din această perspectivă am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie”, a spus ministrul Educației.

Peste pragul de infectare de 6 la mie, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, până la carantină, precum și clasele de școală cu elevi vaccinați (peste 12 ani, deci de la clasa a VII-a în sus). Acoperirea nasului și a gurii va rămâne în continuare obligatorie, pentru că riscul de îmbolnăvire încă este mare.

Ioana Mihăilă susține menținerea școlilor deschise

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, că prioritatea tuturor autorităților este menținerea școlilor deschise, pentru că oricum pierderile de anul trecut au fost unele destul de mari. Mai mult, în școală rămâne obligatorie acoperirea feței, în spațiile închise, pentru copiii de peste 6 ani.

Cât despre orele de sport, acestea  se vor desfășura normal, la fel ca înainte, iar elevii nu își vor acoperi fața. Dacă cineva va fi depistat bolnav, elevii care sunt vaccinați vor rămâne în continuare la cursuri, iar cei nevaccinați vor sta la orele online pentru siguranța lor.

„Prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. De asemenea, însă, trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil.”, a spus Ioana Mihăilă.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com