Când scăpăm de masca de protecție. Orban a făcut anunțul

Din data de 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Astfel, mai multe restricții au fost ridicate sau relaxate, în timp ce alte măsuri au fost impuse.  În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. De altfel, terasele și plajele au fost deschise, însă măsura privind acoperirea nasului și a gurii rămâne valabilă și acum. Ludovic Orban a vorbit despre cât va mai dura până scăpăm de masca de protecție.

a

Când scăpăm de masca de protecție. Orban a făcut anunțul

Premierul Ludovic Orban a declarat că măsurile de prevenire vor fi menținute o bună perioadă de timp, mai ales că situația s-a înrăutățit și numărul de cazuri de coronavirus a crescut alarmant. Astfel, este de părere că doar prin respectarea unor reguli putem preveni o explozie a infectărilor, ceea ce face necesară și purtarea măștii de protecție, precum și respectarea triajului epidemiologic în spațiile publice interioare, precum terase, mall-uri, sau distanțarea socială din autobuze, de la birou.

În plus, el a atras atenția asupra faptului că cetățenii au devenit din ce în ce mai iresponsabili, nu mai țin cont de regulile impuse de autorități și nu se mai tem de virus, deși acesta este încă în comunitatea și continuă să facă victime. De altfel, și în zona turistică există probleme, agenții economici punând pe primul plan interesul financiar, fără a ține cont de sănătatea turiștilor și de riscul la care sun supuși atunci când nu se ține cont de prevenirea infectării.

„Cât timp va fi necesar, vom păstra necesitatea portului măştii. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei. Vedeţi că ne confruntăm cu un număr de cazuri relativ mare, ne confruntăm cu un număr mare de cetăţeni care nu respectă regulile. Ne confruntăm, de asemenea, cu agenţi economici, instituţii care nu vor să-şi asume obligaţia respectării unor reguli stabilite şi noi trebuie să reacţionăm, pentru că pe primul plan prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă ne putem aştepta la renunţarea purtării măştilor în spaţiile închise până la sfârşitul anului.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com