CÂND SE DESCHID RESTAURANTELE ÎN INTERIOR. PATRONII AU AJUNS LA DISPERARE: „INDUSTRIA ESTE APROAPE DE ATI!”

Reprezentanţii HoReCa au declarat, după întâlnirea cu Ludovic Orban de miercuri, că premierul nu este dispus la o discuţie pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infectări. Guvernul va lua în discuție această masură atunci când trendul ascendent al infectărilor va scădea.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a declarat, după întâlnire, că nu mai există resurse pentru a susţine industria HoReCa, iar această întâlnire a avut loc „înainte de a pune lacătul pe această industrie”.

„Nu poate fi vorba de o relansare economică fără această industrie. În acelaşi timp, am prezentat primului ministru şi precedentul european, adică ceea ce se întâmplă în toate ţările europene, ţări în care restaurantele sunt deschise şi în care numărul de infectaţi Covid este mult mai mic decât în România.

Deci astăzi primul ministru trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor, pentru că nu există nicio corelaţie între numărul de infecţii şi redeschiderea, funcţionarea teraselor. Această funcţionare, evident, că trebuie să aibă anumite restricţii”, a declarat, miercuri, Daniel Mischie, preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), şi totodată CEO al grupului City Grill, unul dintre cei mai mari jucători din industria restaurantelor din România, potrivit Adevărul.

Industria de hoteluri şi restaurante este aproape de a pieri

„Noi ne-am constituit într-un partener de discuţie al Guvernului şi astăzi am reacţionat foarte serios din acest punct de vedere: practic această discuţie a avut loc înainte de a pune lacătul pe această industrie. (…) Considerăm că industria de Hoteluri şi Restaurante este aproape de ATI (Terapie Intensivă, n.r.).

În momentul de faţă, toate rezervele şi toată disponibilitatea operatorilor din această industrie a ajuns la final şi nu mai există resurse pentru a susţine această industrie. (…) Înainte de covid, din calculele noastre, industria (HoReCA, n.r.) reprezenta 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de o relansare economică fără această industrie”, a subliniat Daniel Mischie.

Rezervele s-au terminat

„În momentul de faţă, toate rezervele şi toată disponibilitatea operatorilor din această industrie este ajunsă la sfârşit şi nu mai există resurse pentru a susţine această industrie”, spune el.

Întrebat când s-ar putea redeschide restaurantele, el afirmă că în acest moment premierul nu este dispus la o discuţie pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecţii, „dar şi-a arătat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăţi, deci va fi un alt traseu al numărului de infecţii cu Covid, să luăm în discuţie redeschiderea restaurantelor în interior”.

Reprezentantul HORA a făcut un apel către toţi operatorii din industrie şi către toţi clienţii pentru respectarea regulilor recomandate de către Guvern. Mischie afirmă că nu a fost luată în calcul o cifră a celor infectaţi pentru momentul în care ar putea fi redeschise restaurantele, ci s-a discutat din punct de vedere al trendului.

Așteptăm să iasă normele

„A existat o discuţie şi din punct de vedere al granturilor. Aşteptăm să iasă normele, există o discuţie din punct de vedere al firmelor afiliate, adică a celor care deţin mai multe restaurante care nu se califică pentru o parte din aceste granturi şi ne aşteptăm, avem promisiunea primului ministru că va discuta cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, pentru a găsi o soluţie în acest sens”, a adăugat el. Primii bani sunt preconizaţi a ajunge la începutul lunii septembrie.

„Nu sunt prevăzute noi restricţii pentru industria HoReCa din punct de vedere al autorităţilor centrale. După cum ştiţi, mai sunt şi reglementări care lasă loc de interpretări pentru autorităţile locale”, afirmă Mischie. El spune că aceste discuţii cu premierul au avut loc „înainte de a pune lacătul pe această industrie”. Premierul s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria cu preprezentanţi ai sectorului HoReCa.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com