Când va fi gata vaccinul românesc pentru coronavirus. Răspunsurile unui medic de la Institutul Cantacuzino

Vaccinul pentru coronavirus este căutat de cercetătorii din toată lumea, iar țara noastră nu face excepție.România alocă 3,5 milioane de lei pentru descoperirea acestuia, iar proiectul se derulează la Centrul Oncogen din Timișoara.

a

Vaccinul românesc pentru coronavirus, în lucru la Timișoara

Profesorul Mircea Ioan Popa a explicat că acest proiect se va derula pe o perioadă de 18 luni, iar finanțarea se pot mări, în cazul în care rezultatele se arată a fi unele promițătoare.

Profesor doctor Mircea Ioan Popa, reprezentant al Institutului Cantacuzino a subliniat că cel care conduce acest proiect este Institutul de la Timișoara.

Mai mult, el a dezvăluit că produsul realizat la Timișoara este pe drumul cel bun, iar vaccinul va începe să fie folosit foarte curând, în testarea pe animale. „Verificăm dacă produsul lor duce la răspuns imunologic”, a explicat cercetătorul.

Totuși, profesorul s-a arătat reticent în a da vreun verdict clar și a explicat că toate cercetările sunt imprevizibile.

Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început”.

Cum va fi administrat acest vaccin, creat de Institutul Oncogen din Timișoara

Profesorul doctor Mircea Ioan Popa a spus că acest proiect se va desfășura pe o durată de un an și jumătate, iar în câteva luni cercetătorii vor veni cu un răspuns la întrebarea „Ați descoperit ceva nou?”.

„Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”.

Totodată, reprezentantul Institutului Cantacuzino a explicat că acest vaccin pentru coronavirus nu va fi unul intravenos, ci unul intranazal, ceea ce înseamnă că se va aplica prin nas.

Ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt foarte de acord cu vaccinurile. Sperăm că produsul nostru va fi de foarte bună calitate și că populația României îl va primi așa cum ne dorim”, a explicat el.

Producerea în masă a acestui vaccin, în cazul în care va fi un succes, se va face la Institutul Cantacuzino.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com