Capricornul, o zodie perfectă - RADIO FX NET

Capricornul, o zodie perfectă

Capricornul este, de regula, un om cat se poate de corect. Gandeste sanatos, este ponderat in tot ceea ce face si spune – pe scurt, are mai mereu dreptate. „Mai mereu” am spus si tocmai aici este cuiul. Obisnuit fiind cu justetea gandirii si faptelor sale, Capricornul nu prea isi pune problema ca poate si el, ca orice om, sa se insele uneori, sa greseasca.

Seful Capricorn

Cum poate sa fie un sef care crede ca are intotdeauna dreptate? Depinde. Daca este Capricorn, nu este chiar asa de grav. Capricornul nu este orgolios. De ce? Pentru ca este un om corect. Si tot de aceea, te va asculta. Dar trebuie sa-i expui contraargumente inteligente, logice si clare. Daca vii cu „abureli”, n-o sa meraga pe mana ta.

Si mai are Capricornul o mare calitate: este, in general, apt pentru orice. De la stiinte exacte pana la cele umaniste, de la indeletniciri intelectuale pana la cele mai practice. Neajunsul este ca nu manifesta o chemare deosebita pentru nimic anume. Poate face atat de bine tot ceea ce este necesar dar nu are cu adevarat talent la nimic. De aceea, el este inclinat sa creada ca toti oamenii sunt la fel, ca pot, daca vor, sa faca la fel de bine orice li se cere. Zicala „omul potrivit la locul potrivit” nu le spune nimic.

Asa se face ca seful tau Capricorn iti poate cere sa treci de la o sarcina la alta, dintr-un compartiment intr-altul, iti poate propune tot felul de cursuri, recalificari si reprofilari in interesul companiei si, socoteste el, si al tau. Faptul ca nu-ti place, ca nu te atrage ceva nu i se pare o motivatie serioasa. Trebuie sa ai motive „beton” ca sa refuzi. De natura medicala, daca s-ar putea.

Da, este si aceasta o trasatura specifica a Capricornului: preocuparea pentru sanatate. Nu este tocmai ipohondru, dar in ansamblul constiinciozitatii sale intra si acest aspect, cu tot ce implica el: igiena, ergonomie, diminuarea pericolului si a stresului la locul de munca. Ave! Caci e o mare calitate la un sef!

Partenerul Capricorn

Se cam aplica cele de mai sus, pentru ca, intr-un cuplu, Capricornul se comporta ca un sef si nu din egoism, narcisism sau alte asemenea, ci din siguranta de sine si cu cele mai bune intentii. Stie el ce e bine pentru amandoi.

Pentru cei nascuti intr-o zodie aflata sub semnul focului (Berbec, Leu, Sagetator), sau avand un asemenea ascendent, viata langa un Capricorn nu este cel mai rau lucru posibil, dar aduce cu sine niste frustrari. Capricornul nu decoleaza de la realitate, nu risca, nu prea face gesturi gratuite si nu prea are simtul umorului.

Cei nascuti intr-o zodie aflata sub semnul aerului (Gemeni, Balanta, Varsator), treaba merge, pentru ca acestia traiesc cumva mai usor, levitand, la nevoie, putin deasupra realitatii. Nu pun la suflet faptul ca partenerul Capricorn n-are predispozitie spre misticism si nu pune mare pret pe intuitie.

Cu cei nascuti sau avand ascedentul intr-o zodie aflata sub semn de apa (Pesti, Rac, Scorpion), o combinatie cu un Capricorn ar putea fi salvatoare la un moment dat. Capricornul o sa-i aduca la echilibru pe linia de plutire pe Pesti, nu va profita de slabiciunea Racului si nu-l va face sa sufere inutil iar pe Scorpion il va ajuta – desigur cu argumente logice si cu un comportament ireprosabil – sa scape de inclinatiile sale paranoice.

Cel mai bine merg combinatiile dintre Capricorn si una dintre zodiile aflate, ca si el, sub semnul pamantului: Taur sau Fecioara. Dar, atentie, un rol important joaca si aici ascendentul care poate fi deosebit de puternic. In aceste combinatii va domina spiritul practic, actiunea si rezultatul concret. Tot ce ar putea sa intervina neplacut ar fi ca Fecioara, rasfatata si narcisista, sa profite de buna credinta a Capricornului, storcandu-l de favoruri si dezvoltand o dependenta obositoare chiar si pentru Capricorn.

Sansa Capricornului: EDUCATIA

Aici voiam, de fapt, sa ajung. Pentru ca un Capricorn sa-si implineasca destinul de a fi un om aproape perfect, el are o singura sansa: educatia. Incepand de la cei sapte ani de acasa, continuand cu studiile in forme succesive de invatamant, cu multe, multe lecturi si ajungand pana la largirea orizontului sau spiritual spre toate domeniile a caror intelegere ii sta in putere – toate acestea sunt forme de dezvoltare spirituala.

Astfel, un Capricorn educat va sti sa relativizeze, sa nu se infatueze, sa nu se incapataneze; va pune pret pe dialog si va sti ca respectul pentru ceilalti inseamna inclusiv a le lua in considerare punctul de vedere oricat de surprinzator ar fi. Diplomatia ii va veni din interior in fiecare moment si incapatanarea va pierde teren.

Chiar si simtul umorului se poate imbogati prin largirea orizontului spiritual. Chiar daca nu-i va fi la indemana sa glumeasca, macar va sti cand celalalt glumeste si nu va lua in sensul propriu orice afirmatie.

In caz contrar – ramas fara studii si fara sa fi iesit prea mult in lume – Capricornul poate sa devina chiar violent, uneori, in impunerea punctului sau de vedere.

sursa:libertatea.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com