Cardurile pentru alimente vor fi încărcate cu 1500 de lei, în 2023. Când intră banii

Cardurile de alimente se vor încărca în luna martie, din cauza unor probleme ale Executivului. Pentru românii care au nevoie de acești bani, ei trebuie să îndeplinească câteva criterii de eligibilitate

a

Când intră banii pe carduri

Voucherele sociale se vor acorda românilor cu o situație precară și în anul 2023. Guvernul oferă un ajutor financiar de 250 de lei în 6 tranșe, o dată la două luni. S-a decis când vor fi alimentate carduri pentru alimente, ca parte a programului ”Sprijin pentru România.”

Au existat câteva probleme privind alocarea sumelor, astfel că prima tranșă din 2023 se va trimite pe cardurile sociale în luna martie. Apoi va urma ca odată la două luni, românii să primească câtev 250 de lei în mai, iulie, septembrie și decembrie.

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat în luna decembrie despre beneficiarii cardurilor sociale. Cum banii se vor trimite în luna martie, , același lucru se întâmplă și cu ajutorul pentru energie. Prima tranșă este de 700 de lei din cei 1400 și se va primi în februarie. Cea de-a doua tranșă va fi primită din partea Guvernului în septembrie.

Care sunt criteriile de eligibilitate

Românii care primesc bani de la stat trebuie să îndeplinească câteva criterii de eligibilitate. Astfel că veniturile lunare proprii ale pensionarilor să fie mai mici sau egalte cu 1500 de lei. Tot aici se încadrează și persoanele care suferă de handicap grav mediu sau accentuat, iar veniturile nu depășesc 1500 de lei.

Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere cu venituri mai mici sau egale cu 600 de lei lunar / membru sunt eligibili pentru a obține acești bani.

Persoanele fără adăpost și familie care au dreptul la ajutor social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind minimul garantat cu modificările și completările ulterioare ale legii, vor primi acești bani.

Ajutorul de 500 de lei va fi acordat preșcolarilor și elevilor din mediile defavorizare pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte.

Mamele care au născut vor primi un tichet social în valoare de 2000 de lei, la maxim 3 luni de la naștere. Executivul se gândește și la un sprijin financiar în valoare de 4000 de lei pentru persoanele din medii sociale vulnerabile pentru achiziția de electrocasnice.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com