Care e temperatura la care moare noul coronavirus. La câte grade e cel mai activ

Noul coronavirus este cel mai activ la aproximativ 4 grade Celsius, iar la 70 de grade virusul moare în cinci minute, potrivit unei cercetări efectuate de oamenii de știință ai Universității Hong Kong.

Cercetătorii au descoperit că virusul care provoacă boala Covid-19 este foarte stabil la 4 grade, dar este sensibil la căldură mare. La patru grade, infecția durează mai mult de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade moare în cinci minute.

Conform raportului realizat de experți, la 22 de grade coronavirusul rămâne activ cel puțin o săptămână, la 37 de grade, nu mai mult de două zile și la 56 de grade, mai puțin de 30 de minute, potrivit TASS.com.

De asemenea, oamenii de știință au examinat viabilitatea noului coronavirus pe diverse suprafețe. Ei au descoperit că virusul poate supraviețui pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).

Pe hârtie virusul supraviețuiește mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

Sursa: redactia.ro

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com