Care este legenda lui Moş Nicolae? Cum a ajuns să le pună cadouri în ghete copiilor an de an

Care este legenda lui Moş Nicolae? În această seară, copiii își vor șterge nerăbdători ghetuțele, pentru a le pregăti pentru venirea lui Moș Nicolae. Ziua de 6 decembrie se știe că este una specială pentru cei mici, dar puțin dintre noi știm care este legenda lui Moș Nicolae.

a

Ziua de 6 decembrie este una dintre cele mai așteptate zile în rândul copiilor. Vine Moș Nicolae, iar cadourile pe care le împarte înghetuțe tuturor copiilor, le aduce bucurie imensă copiilor. Dar cu toate astea, puțini sunt cei care știu legenda lui Moș Nicolae.

Ei bine, legenda lui Moș Nicolae spune că acesta este o persoană populară care a îmbătrânit cu timpul, dar fizicul său este unic. Numele de Moș Nicolae a fost preluat din calendarul creștin, la fel și data de celebrare, de 6 decembrie. Sfântul Nicolae este un personaj real, considerat un apărător al credinței în Iisus, fiind recunoscut ca sfânt începând din secolul al XVI-lea. Așadar, Moș Nicolae a existat trup și suflet, dar acum acesta există spiritual, deoarece emană bunătate, credință și generozitate.

Conform creștin ortodox Sfântul Nicolae a trăit în secolele II-III d. Hr., iar pe 6 decembrie este celebrată ziua morții sale, în 352. Se spune că în perioada când a crescut, Nicolae a fost dus la școală pentru a studia Sfânta Scriptură, pentru că s-a arătat iubitor și plin de dragoste pentru cei săraci. Ulterior, Nicolae a rămas fără părinți și a folosit averea rămasă de la aceștia pentru a-i ajuta pe cei săraci și pentru a construi o biserică. Astfel, pe zi ce trece, Nicolae evolua tot mai mult duhovnicește, și i s-a dăruit lui Dumnezeu, după care a plecat la o mănăstire pentru a se călugări, dar se pare că Dumnezeu avea alte planuri pentru el. Toată viața, Nicolae a propovăduit învătăturile Sfintei Scripturi cu multă sârguință, iar asta l-a făcut să fie foarte iubit de locuitorii orașului. Nicolae a avut grijă de fiecare om, bogat sau sărac, bătrân sau tânăr, copii sau văduve.

Tradiția cadourilor în ghete

Mai mult, se spune că după ce Moș Nicolae le-a aflat tristețea, le-a aruncat fiecărei familii pe geam, într-o noapte, câte un sac cu bani, iar aceștia au căzut în ghete. De aici și obiceiul darurilor de Moș Nicolae. În tradiția românească, Moș Nicolae apare pe un cal alb, păzește Soarele care încearcă să apară pe lângă el spre tărâmurile de noapte, este stăpânul tuturor apelor, apără soldații de război, de aceea Moș Nicolae este invocat în timpul luptelor.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE