Care este ordinea în care apar simptomele COVID-19. I-ar putea ajuta pe medici să identifice mai repede pacienții cu coronavirus

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu coronavirus: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree.

Cunoscând ordinea simptomelor COVID-19 îi poate ajuta pe pacienții cu Covid-19 să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite, spun oamenii de știință. De asemenea, ar putea ajuta medicii să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare al pacienților, potrivit studiului condus de Joseph Larsen și colegii săi și publicat în revista Frontiers in Public Health.

„Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC„Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”.

„Având în vedere că acum există abordări mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19, identificarea din timp a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a spus Larsen, autorul principal al studiului și un profesor USC Dornsife.

Simptomele care diferențiază Covid-19 de alte boli respiratorii

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior diferențiază COVID-19 de celelalte boli respiratorii.

Autorii au prezis ordinea simptomelor în această primăvară, din ratele de incidență a simptomelor a peste 55.000 de cazuri de coronavirus confirmate în China, toate fiind colectate în perioada 16-24 februarie de Organizația Mondială a Sănătății.

„Ordinea simptomelor contează”

De asemenea, au studiat un set de date de aproape 1.100 de cazuri colectate în perioada 11 decembrie-29 ianuarie de către grupul de experți în domeniul tratamentului medical din China prin intermediul Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Pentru a compara ordinea simptomelor COVID-19 cu gripa, cercetătorii au examinat datele din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa și emisfera sudică, care au fost raportate autorităților medicale din 1994 până în 1998.

„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai repede dacă cineva a contractat COVID-19, sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii de tratament mai bune”, a spus Larsen.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com