AD

ACTUALITATE

Care sunt acum prețurile de pe litoral. Românii se înghesuie în cea mai ieftină stațiune, amenzile au explodat

todayaugust 26, 2021

Background
share close
AD
AD

A fost o vară plină și bună pentru turismul românesc. După un an în care totul a stat pe loc, pentru că situația epidemiologică ne-a ținut în case, stațiunile de la munte și de la mare au reînviat. Românii au luat cu asalt cazările de pe litoralul românesc. Au fost weekend-uri în care nu putea arunca un ac pe plajă, dar trebuie menționat că anul acesta, turiștii și-au schimbat preferințele și s-au reorientat.

Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoral

De departe, cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc este Costinești, cunoscută de-a lungul timpului drept stațiunea tineretului. Prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele chiar și anul acesta, spre deosebire de alte stațiuni unde hotelierii au avut grijă să-și scoată pierderile din 2021 și au ridicat costurile semnificativ.

În Costinești, cinci nopți de cazare, în plin sezon, te costă mai puțin de 2000 de lei, de multe ori cu mic dejun și prânz incluse. Prețurile sunt bune și când vine vorba de consumația de la malul mării. Pentru o bere de la magazin plătești 10 lei, iar dacă o cumperi de pe plajă scoți din buzunar doar 6 lei.

Așa se face că anul acesta a fost plină ochi stațiunea Costinești. Turiștii s-au înghesuit la propriu pentru un loc pe plajă.

S-au dublat amenzile pe litoralul românesc! Foarte multe gunoaie

Pe lângă prețurile bune, mai este ceva ce a rămas neschimbat la Costinești: mizeria de pe plaje. Algele și gunoaiele sunt la ordinea zilei.

Din acest motiv, în 2021 s-au dublat amenzile față de sezonul estival al anului trecut. Garda Națională de Mediu a aplicat sancțiuni în cuantum total de 997.700 lei, în urma controalelor desfășurate în stațiunile de pe litoral, în perioada 2-22 august 2021.

S-au descoperit multe nereguli la agenții economici care își desfășoară activitatea la malul mării.

Numărul şi valoarea sancţiunilor aplicate pe litoral s-au dublat, faţă de 2020, după ce Garda Naţională de Mediu a demarat o amplă acţiune de control în zona staţiunilor de pe malul Mării Negre. Timp de 20 de zile (în perioada 2 – 22.08.2021), comisarii GNM au verificat operatorii de plaje, agenţii comerciali şi administraţiile publice din aceste staţiuni şi au constatat numeroase nereguli privind gestionarea deşeurilor, a anunțat Garda de Mediu.

Controale au fost desfășurate și de către inspectorii sanitari în restaurantele care funcționează în stațiunile de pe litoral. Și acolo au fost descoperite nereguli și aplicate sancțiuni usturătoare.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com