Carmen Iohannis, apariție de senzație la slujba de Florii. Cum s-a îmbrăcat soția președintelui României

Carmen Iohannis, apariție de senzație la slujba de Florii, la Sibiu. Președintele României, Klaus Iohannis a sărbătorit duminică Floriile catolice acasă, la Sibiu. Șeful statului a participat împreună cu soția sa, Carmen la slujba oficiată la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime din Sibiu. La ieșirea din biserică, cei doi au vorbit cu oamenii prezenți acolo. Cu ce a fost îmbrăcată prima-doamnă a României?

Carmen Iohannis, apariție de senzație la slujba de Florii. Cum s-a îmbrăcat soția președintelui României

Carmen Iohannis, apariție de senzație la slujba de Florii. Duminică, 28 martie, Klaus Iohannis a participat la slujba de Florii, oficiată la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime din Sibiu. Alături de el a fost și soția sa, Carmen Iohannis, care a atras toată atenția cu ținuta sa. Șeful statului a sărbătorit duminică Floriile pe rit catolic, la Sibiu, iar Biserica Romano-Catolică Sfanta Treime din Sibiu nu a fost aleasă întâmplător de președintele României. Aceasta este lăcașul de cult de care apariține prima-doamnă a țării. La ieșire, soția președintelui a fost surprinsă ținând în mână un buchet de salcii, așa cum se obișnuiește în duminica Floriilor. Carmen Iohannis a ales o ținută scurtă, purtând o rochie, aceasta fiind acoperită cu o haină gri. De asemenea, soția președintelui a purtat la gât o eșarfă de culoare portocalie, iar în picioare a purtat o pereche de pantofi lejeri.

Carmen Iohannis, apariție de senzație la slujba de Florii

La ieșirea din lacășul de cult, Klaus Iohannis a vorbit cu oamenii prezenți acolo. „Sărut mâna! Duminică plăcută! Vă dorim numai bine”, le-a spus Klaus Iohannis persoanelor care l-au aşteptat să-l salute. „Florii fericite! Multă sănătate! Să sperăm că până la Rusalii scăpăm şi suntem sănătoşi”, a spus o femeie care a discutat cu preşedintele în limba germană. „Să vină Rusaliile cu sănătate. Toate cele bune! La mulţi ani”, a răspuns Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis este „ecumenic”

Cu toate că președintele României este de religie protestantă, acesta participă la slujbe pentru că soția sa este greco-catolică. În 2014, Klaus Iohannis a declarat că este „ecumenic”, după ce Sibiul a fost în 2007 nu doar Capitala Culturală Europeană, dar a găzduit și Marea Adunare Economică. „Sunt aşa, de esenţă ecumenică, şi chiar cred în esenţa Sibiului, unde trăim aşa de câteva sute de ani, şi ortodocşi, şi catolici, şi evanghelici. Cred că am trăit bine împreună şi vreau să rămână aşa”, declara în 2014 președintele țării.

În 2015, Klaus Iohannia a participat pentru prima dată în calitate de lider al României la o slujbă ortodoxă, în Catredrala Mitropolitană de la Sibiu. Duminică, catolicii au sărbătorit Floriile, sărbătoare care amintește de intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulțimi de oameni cu ramuri de finic.

Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, autoritățile le permit oamenilor să circule în afara locuinței în perioada 03.04.2021 – 04.04.2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00. Conform unor surse, premierul Florin Cîțu a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariuatului de Stat pentru Culte, iar în urma acesteia, s-a stabilit că în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 2.

.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com