PREPARARE
O mâncare rapidă, sățioasă și delicioasă. Și făcută din ingrediente care se regăsesc sigur în gospodărie. Asta îți propun eu azi să faci, prin această rețetă simplă de cartofi gratinaţi cu ciuperci. Fă-o când nu ai inspirație și ai multe guri de hrănit.
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.
- Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.
- Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.
- Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.
- Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire.