Cât a ajuns să coste un litru de lapte. Lactatele sunt acum un lux pentru mulți români

Veștile proaste nu se mai termină pentru români! Scumpirile le îngreunează viața multor familii care au fost nevoite să facă schimbări mari chiar și în modul în care se alimentează. Dacă prețul unei pâini aproape s-a dublat, iată că și lactatele au devenit foarte scumpe. Un litru de lapte are acum un preț încredibil.

a

Cât a ajuns să coste un litru de lapte

Lactatele au ajuns pe lista produselor de lux după scumpirile la energie, furaje şi ambalaje. Într-o singură lună, preţul la telemeaua de capră a crescut cu aproape 10 lei, iar un litru de lapte se apropie de 10 lei. În aceste condiţii, fermierii preferă să îşi sacrifice animalele.

Industria lactatelor se confruntă cu creșteri tot mai mari de preț în ceea ce privește costurile de producție, spun specialiștii. Din păcate nu se anunță vremuri bune în această industrie și scumpirile ar putea să continue și în lunile următoare

Dacă laptele era până acum chair o necesitate pe mesele românilor, acum a devenit un produs de lux, care este achiziționat din când în când. din păcate acest lucru le pune bețe în roate fermierilor români.

Aceștia se plâng de creșterile foarte mari de preț la furaje și nutrețuri.

Luna trecută, un kilogram de telemea de capră ajungea la aproximativ 45 de lei, acum, același kilogram ajunge să coste chiar și 55 de lei, astfel că fermierii spun că sunt nevoiți să își ducă animalele la abator.

Aceasta este o problemă la nivel european, în Grecia fermierii se confruntă cu aceeași problemă, ei preferă să-şi sacrifice animalele decât să nu producă cantitatea de lapte necesară, iar în Ungaria preţul laptelui a crescut cu 40%.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com