Cât de departe de casă poți merge în timpul ordonanței militare. Ce trebuie să le arăți polițiștilor

De când președintele Iohannis a anunțat impunerea carantinei totale în România pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, românii nu mai au voie să părăsească locuințele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, a se deplasa la locul de muncă sau pentru situații de urgență.

Astfel că începând cu 25 martie, toate persoanele care ies din casă trebuie să aibă asupra lor un document care să arate unde se deplasează. Este necesară fie o adeverință de la locul de muncă, eliberată de angajator (atunci când se deplasează la serviciu), fie o declarație pe proprie răspundere în care să prezinte motivul deplasării.

Dacă în adeverința de la locul de muncă, eliberată de angajator, scrie clar că este permisă deplasarea între domiciliu și locul de muncă, lucrurile stau puțin diferit în ceea ce privește declarația pe propria răspundere. Mulți nu ştiu exact cât de mult se pot îndepărta de casă pentru cumpărături sau pentru activităţi fizice.

Cât de departe de casă poți merge în timpul ordonanței militare

O persoană care vrea să iasă din casă în timpul izolării impuse prin Ordonanța militară, trebuie să știe ce înseamnă sintagma „în apropierea locuinței”. Poliția spune că „în apropierea locuinței” înseamnă până acolo unde ajungi, față de adresa ta din Cartea de Identitate, dacă mergi cinci minute. Nu se specifică însă dacă mergi cinci minute pe jos sau mergi cinci minute cu mașina. Așadar sintagma este relativă.

Nu este prevăzută, de asemenea, o limită de distanță la care trebuie să fie situat cabinetul medical. Plimbarea zilnică a animalelor de companie precum și cumpărăturile trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului.

În ceea ce privește activitățile fizice și sportive nu există nicio restricție, ele pot fi realizate, dar doar individual și în în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc.

sursa : redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com