Cât de des este recomandat să îți speli așternuturile? Dar prosoapele? Ce ascund acestea?

Cât de des ar trebui să vă spălați așternutul? Și ce zici de prosoape și sutiene, dar și alte lucruri personale? Experții dezvăluie cum să vă mențineți casa curată și fără germeni!

a

Ne place să credem că ne păstrăm casele destul de curate (nu este un lucru ușor când aveți copii, animale de companie și un serviciu solicitant).

Cât de des ar trebui să vă spălați așternutul? Și ce zici de prosoape și sutiene, dar și alte lucruri personale? Experții dezvăluie cum să vă mențineți casa curată și fără germeni!

Ne place să credem că ne păstrăm casele destul de curate (nu este un lucru ușor când aveți copii, animale de companie și un serviciu solicitant)

Deși simțim că ne aflăm într-un curent nesfârșit de spălare, oamenii de știință spun acum că acest lucru probabil nu este suficient pentru a combate cantitatea de bacterii din jurul caselor noastre. Datorită unui studiu recent care a analizat cât de murdare pot fi obiectele cotidiene, am rămas simțindu-ne extrem de murdari și ne-am întrebat … există ceva ca să fim Prea CURAȚI?

Din păcate, nu schimbăm întotdeauna cât de des ne-ar plăcea – ori sutem prea obosite, ori ne uităm la serialul preferat, ori pur şi simplu ne gândim la toate problemele pe care le avem de rezolvat a doua zi. Ei bine, după ce vei citi acest articol nu vei mai sta pe gânduri când vine vorba de schimbatul lenjeriei de pat.

Se pare că dacă nu schimbi lenjeri de pat în mod regulat, e ca şi cum ai dormi înconjurată de milioane de microbi microscopici care şi-au găsit locul în patul tău.

Un studiu realizat în Marea Britanie pare să aibă rezultate destul de îngrijotătoare. Potrivit studiului, doar 33% dintre britanici schimbă lenjeria de pat o dată e săptămână, în timp ce 35% fac acest lucru la două săptămâni. 8% dintre cetăţeni spală lenjeria la 3 săptămâni, iar 10% o fac la o lună. În cazul celibatarilor, este şi mai rău. Unii bărbaţi singuri au spus că au schimbat aşternurile de numai 4 ori pe an.

Un lucru pe care multe persoane îl ignoră este faptul că acest comportament reprezintă de fapt un risc pentru sănătatea lor. În acest caz, cearşafurile şi feţele de pernă adună o mulţime de “locatari” nedoriţi de la firmituri, bacterii, praf, urme de transpiraţie, saliva, piele moartă, urme de cosmetice şi uleiuri şi chiar şi urme de urină şi fecale.

Mary Marlowe Leverette, expert în servicii de curăţătorie, a declarat că acestea pot trece în cearşafuri, iar pe termen lung pot cauza alergii, mâncărimi şi, în cazuri severe, chiar infecţii. Mai grav, este faptul că toţi aceşti microbe şi bacterii  pot trece inclusive  in perne şi saltele. În trei ani, o pernă poate  să aibă chiar şi o greutate dublă din cauza prafului şi a microorganismelor care se ascund în ţesuturi.

Păturile, cuverturile, pernele şi salteaua sunt advărate surse de bacterii şi acarieni, vinovaţi de o serie de afecţiuni respiratorii, rinite, alergii, eczme, dar şi de disfuncţii ale somnului.

Pe lângă aceste afecţiuni, lenjeria de pat murdară poate să găzduiască unele bacterii foarte periculoase precum salmonella sau germeni care afectează plămânii.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com