Cât de des trebuie să înlocuim periuța de dinți și cum se folosește corect o periuță de dinți electrică

Se spune că odată ce trecem la periuţa de dinți electrică, nu ne mai întorcem la cea clasică. Periuţa de dinți electrică nu are contraindicaţii și poate înlocui complet periuţa de dinţi clasică, având o eficienţă crescută datorită rotaţiilor pe minut mult mai mari faţă de cele pe care le realizăm manual.

a

Deși are avantajele ei, se pare că mulți oameni o folosesc în mod greșit fără să-și dea seama, potrivit Howstuffworks. În plus, s-a dovedit că periuțele de dinți electrice curăță mai bine dinții și gingiile decât cele manuale, ajutându-ne să avem gingii mai sănătoase.

Cum să mențineți o igienă orală bună

Dacă folosiți o periuță clasică, luați în considerare acum trecerea la una electrică. S-a dovedit că periuțele de dinți electrice curăță mai bine dinții și gingiile decât periuțele de dinți manuale, promovând gingii mai sănătoase.

Periajul prea tare poate duce la afectare gingiilor și deteriorarea smalțului

O postare devenită virală le cere utilizatorilor să spună dacă știu cum trebuie să spele corect pe dinți, cu o periuță de dinți electrică. Se pare că mulți încă fac unele greșeli. Una dintre ele este că periajul prea tare poate duce la afectarea gingiilor și la deteriorarea smalțului. O periuţă de dinţi electrică poate realiza între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut faţă de 600, pe care le putem realiza cu periuța clasică. Cu toate acestea, importantă este tehnica de periaj.

De ce să înlocuim periuța clasică cu una electrică

De ce sunt considerate mai bune periuțele de dinți electrice? Potrivit stomatologului Lawrence Weiner, ”o periuță de dinți electrică este, cu siguranță, cel mai eficient mod de a asigura o îngrijire perfectă a sănătății orale”. Este însă important să ne asigurăm că folosim o periuță de dinți electrică de calitate, chiar dacă e ceva mai scumpă.

Multă lume folosește periuțe electrice inteligente de la două mari firme cunoscute, ambele fiind compatibile cu o aplicație pentru smartphone care spune exact unde să trebuie să periem. Dar există și variante mai costisitoare și mai eficiente, spun medicii stomatologi.

Ca și în cazul clasicei periuțe, tehnica periajului are o importanță foarte mare când vine vorba de avantaje curățării danturii. Odată cu apariția și uilizarea pe scară largă a periuțelor de dinți electrice, stomatologii au schimbat sfaturile legate de tehnica periajului.

„Când folosiți o periuță de dinți electrică cu oscilație-rotație, ar trebui să plasați peria pe suprafața dintelui începând de la linia gingiei”, explică dentistul Stephanie Gans. Dacă periajul nu se realizează de la gingie spre extremitatea dintelui, periuţa electrică nu poate asigura o igienă orală corespunzătoare.

Ea spune că trebuie curățată partea din față și din spate a fiecărui dinte, mergând treptat de la unul la altul, concentrându-ne pe periajul total timp de cel puțin două minute.

Atenție mare la timpul acordat periajului

În timp ce cu periuţa clasică e nevoie de aproximativ 5 minute, cu cea electrică timpul se reduce la aceste 2 minute, iar unele periuţe inteligente dispun de cronometru, astfel să știm că am respectat timpul alocat periajului. ”Periuțele de dinți cu rotație oscilativă sunt diferite de periuțele de dinți manuale”, spune ea.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com