Cât timp ai imunitate după infecţia cu coronavirus. Oamenii de ştiinţă sunt optimişti: “Ştim de la alte virusuri”

Cercetătorii britanici vor începe să facă teste pentru a afla cât timp are imunitate o persoană care a fost infectată cu noul tip de coronavirus.

Cât timp ai imunitate după infecția cu coronavirus

Directorul medical național al NHS, Stephen Powis, a anunțat că acest tip de infecție cu coronavirus este prea nou pentru a ști nivelul imunității deținute sau cât poate dura, dar a făcut câteva speculații.

”Știm de la alte virusuri că imunitatea este de lungă durată. Acesta ar putea să dureze un an sau chiar mai mult”, a declarat Stephen Powis, conform Sky News.

La rândul său, Matt Hancock, secretar în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, a anunțat că Guvernul are în vedere emiterea unor certificate de imunitate celor care s-au vindecat de coronavirus.

”Testele de anticorpi ar putea fi efectuate prin prelevarea unei probe de sânge”

”Analizăm posibilitatea emiterii unui certificat de imunitate pentru persoanele care au avut boala, au primit anticorpii și, prin urmare, au imunitate. Astfel, ei pot reveni, pe cât posibil, la viața normală”, a spus Hancock.

”Acesta idee este interesantă și vom încerca să o îmbunătățim. Însă, sunt necesare cercetări suplimentare”, a mai precizat secretarul în Ministerul Sănătății din Marea Britanie.

Guvernul britanic lucrează în prezent cu nouă companii pentru a crea cele mai eficiente și simple teste de sânge care ar putea determina dacă o persoană a dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19.

”Testele de anticorpi ar putea fi efectuate prin prelevarea unei probe de sânge printr-o înțepătură în deget, iar rezultatele ar putea fi disponibile în aproximativ 20 de minute”, a menționat Matt Hancock.

În cazul în care se consideră că testele sunt eficiente, ar fi necesar să fie efectuate odată ce organismul a atins nivelul maxim al imunității, care este considerat la 28 de zile de la infecție.

În acest moment, în Marea Britanie sunt 34.173 de cazuri confirmate cu coronavirus și 2.926 de persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 192 de pacienți au fost vindecați.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com