Cât timp avem anticorpi după ce ne-am vaccinat. Află de la medicul Virgil Musta

În România, în această perioadă, este în plină desfășurare o campanie de imunizare împotriva coronavirusului. În acest context, mulți s-au întrebat cât timp rezistă anticorpii în organism după vaccin. Un răspuns vine din partea medicului infecționist Virgil Musta care a studiat acest subiect.

Cât timp avem anticorpi după vaccin

Medicul Virgil Musta a făcut o comparație între anticorpii după două luni, respectiv patru luni de la imunizarea împotriva virusului Sars Cov 2.

Studiul a fost făcut chiar pe colegii săi medici, care s-au vaccinat în prima etapă a companiei de vaccinare, de la nivel național.

Rezultatele arată că titrul de anticorpi a rămas aproape la fel. Musta a făcut studiul pe 250 de persoane.

Anticorpi COVID-19. Rezultate preliminare după 2 vs. 4 luni:
250 – participanţi
97 – titru nemodificat
72 – scădere a titrului < 50% 78 – scădere a titrului > 50%
4 – creştere a titrului

La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, şi dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creştere a nivelului de anticorpi faţă de precedenta determinare, a declarat Virgil Musta la Antena 3.

Musta spune că în cazul celor 4 persoane cărora le-a crescut numărul de anticorpi, acestea au intrat în contact cu persoane infectate, fără să ia Covid-19. Medicul infecționist din cadrul Spitalului Victor Babeș Timișoara spune că oricât de puțini anticorpi ar fi, aceștia tot oferă protecție.

Practic nu faci boala, ci această cantitate de virus îţi stimulează celulele de memorie şi e ca un fel de stimulare a imunităţii şi creştere a numărului de anticorpi, ca să devii mai protejat, a precizat medicul Virgil Musta.

Bilanțul cazurilor de coronavirus, 21 mai 2021

În continuare, Grupul de Comunicare Strategică actualizează datele cu privire la numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră. Astfel, conform celei mai recente actualizări (vineri, 21 mai 2021), pe teritoriul României, au fost confirmate 1.074.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.030.137 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 484 cazuri noi de persoane infectate cu virusul, fiind vorba despre cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com