Catalin Drula, atac dur la adresa lui Traian Basescu: „Sa isi ceara scuze poporului roman”

Catalin Drula, presedintele interimar al USR, a comentat pe pagina sa de Facebook verdictul de colaborare cu Securitatea al lui Traian Basescu, dat astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

a

”Cand esti dovedit definitiv ca ai colaborat cu Securitatea ca politie politica, doua gesturi minime se impun:

– Traian Basescu sa isi ceara scuze poporului roman. Pentru ce a facut si pentru ca ne-a mintit atata timp.

– Traian Basescu sa isi dea demisia din Parlamentul European. Romania a suferit destul de pe urma securistilor, tara noastra nu trebuie sa fie reprezentata de securisti nicaieri, cu atat mai putin la nivel european.

Se incheie un capitol trist. Ar fi frumos ca ultima nota sa fie minima decenta”, a scris Catalin Drula, pe Facebook.

ICCJ a decis ca Traian Basescu se face vinovat de politie politica, in urma depunerii la dosar a unor documente de la CNSAS care arata ca Basescu ar fi un avut un ofiter de legatura cu grad de locotenent-colonel si ar fi dat doua note informative la Securitate.

Decizia instantei vine dupa ce documentele depuse in instanta de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) au aratat ca Basescu ar fi avut un ofiter de legatura desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, si ca ar fi dat doua note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”.

Sursa: https://noutati.info/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE