Câte zile libere vor avea, de fapt, românii de Sfânta Maria

Zilele libere sunt un subiect preferat de români, mai ales când este vorba de luna concediilor. Există atât libere laice, cât și din motive religioase, iar în anul 2020 chiar s-au strâns câteva zile în care românii nu au fost nevoiți să meargă la muncă.

Veste proastă pentru români. Nicio zi liberă în august

Una dintre sărbătorile în care românii ar trebui să fie liberi este Adormirea Maicii Domnului, care este celebrată pe data de 15 august. În acest an, însă, aceasta va fi într-o zi de sâmbătă.

Așadar, toți cei care lucrează de luni până vineri, vor avea parte doar de o zi de weekend normal, iar faptul că este și o sărbătoare religioasă ce ar trebui să fie liberă din punct de vedere legal nu îi va afecta cu nimic. Veste tristă, așadar, pentru că nu vom mai avea parte de o mini-vacanță, așa cum se întâmpla în alți ani, când Adormirea Maicii Domnului a avut loc într-o zi de vineri sau de luni, iar angajații au putut cupla zilele respective pentru a pleca într-o escapadă, la mare, la munte sau în orice altă locație.

Câte zile libere mai au românii în 2020

În luna august există doar o singură sărbătoare liberă legală, care este Adormirea Maicii Domnului. De acest liber vor beneficia, însă, doar cei care lucrează și în weekend. Astfel, numai românii care au ture de weekend și apucă să lucreze pe data de 15 august vor avea un avantaj.

Potrivit legii, cei care lucrează de o sărbătoare legală, trebuie să primească compensații. Acestea trebuie să fie ori în bani, ori cu o altă zi liberă.

În anul 2020 mai sunt încă patru zile libere, în afară de sărbătoarea de peste câteva zile, de pe 15 august. În septembrie și în octombrie nu vom avea parte de nicio zi liberă oferită de stat, iar în noiembrie va fi liberă ziua de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei. Celelalte zile libere sunt în decembrie, de Ziua Națională și în prima și a doua zi de Crăciun.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com