Ce arme chimice ar fi folosit Rusia în Mariupol. Detaliile oferite de Batalionul Azov și Pentagon - RADIO FX NET

Ce arme chimice ar fi folosit Rusia în Mariupol. Detaliile oferite de Batalionul Azov și Pentagon

Batalionul Azov afirmă că forțele rusești ar fi folosit arme chimice în timpul bombardamentelor din orașul-port Mariupol. Însă, Pentagonul nu poate confirma acest aspect.

Secretarul de presă al Departamentului Apărării, John Kirby, a declarat că Pentagonul monitorizează îndeaproape rapoartele de luni seară privind un posibil atac cu arme chimice al rușilor asupra orașului ucrainean asediat Mariupol.

Dacă se va descoperi că Rusia a folosit arme chimice în orașul strategic de rezistență, ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului și ar reprezenta o provocare directă pentru NATO de a acționa, potrivit CNBC.

Suntem la curent cu rapoartele din social media care susțin că forțele rusești au desfășurat o potențială muniție chimică în Mariupol. Nu putem confirma în acest moment și vom continua să monitorizăm îndeaproape situația”, a declarat Kirby.

Aceste rapoarte, dacă sunt adevărate, sunt profund îngrijorătoare și reflectă îngrijorările pe care le-am avut cu privire la potențialul Rusiei de a folosi o varietate de agenți de control al revoltelor, inclusiv gaze lacrimogene amestecate cu agenți chimici, în Ucraina”, a adăugat Kirby.

Batalionul Azov: Forțele rusești au folosit o substanță otrăvitoare de origine necunoscută

Ministrul britanic de Externe Liz Truss a declarat, de asemenea, că guvernul din Regatul Unit lucrează “urgent” pentru a verifica detaliile unui presupus atac chimic.

Raportul inițial a fost sub forma unui mesaj Telegram postat de Regimentul Azov, o parte ultranaționalistă a Gărzii Naționale ucrainene. Mesajul Azov spunea că forțele rusești au folosit “o substanță otrăvitoare de origine necunoscută”.

Orice utilizare a unor astfel de arme ar fi o escaladare nesimțită în acest conflict și îi vom cere socoteală lui Putin și regimului său”, a scris minstrul Liz Truss pe Twitter.

Oficialii americani avertizează de mai multe zile că armata rusă va continua aproape sigur să comită ceea ce ei numesc “atrocități” în timp ce își dublează atacurile în regiunile estice ale Ucrainei.

“Liderii ruși au arătat în trecut brutalitatea cu care își conduc și își desfășoară operațiunile”, a declarat Kirby reporterilor în cursul zilei de luni, citând ca exemplu presupusa utilizare de către Rusia a armelor chimice în timpul războiului civil sirian.

Sursa: https://stirileprotv.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com