Ce este ”Operațiunea Forth Bridge”? Casa Regală a întocmit un protocol riguros pentru înmormântarea prințului Philip

Ce este ”Operațiunea Forth Bridge”? Casa Regală a întocmit un protocol riguros pentru înmormântarea prințului Philip

Ce este ”Operațiunea Forth Bridge”? Casa Regală a întocmit un protocol riguros, iar însăși Regina Elisabeta va avea de făcut câteva lucruri. 

Ce este ”Operațiunea Forth Bridge”

Moartea prințului Philip a venit ca un nor de tristețe peste Marea Britanie. Începând de vineri dimineața când s-a aflat vestea tragică, Casa Regală a început ”Operațiunea Forth Bridge”. Acesta presupune respectarea unui protocol bine stabilit ce se va aplica la funeraliile și după înmormântarea celui mai longeviv consort al Marii Britanii.

Evenimentele care urmează după decesul Prințului Philip poartă denumirea de „Operațiunea Forth Bridge” și presupune aplicarea unui protocol bine stabilit încă de dinaintea decesului consortului. Echipa Casei Regale a Marii Britanii s-a pregătit din timp pentru acest eveniment nefericit, prințul Philip având deja venerabila vârstă de 99 de ani.

Denumirea operațiunii provine de la un pod situat între regiunile scoțiene Edinburg și Fife, numele de cod ce a anunțat moartea Ducelui fiind „Foth Bridge is down!”. Astfel, operațiunea presupune mai multe activități ce trebuie întreprinse atât de angajații statului, cetățeni, cât și de însăși Regina Elisabeta a II-a

Trupul neînsuflețit al Prințului Philip nu va fi depus la Westminster Hall, și se așteaptă ca acesta să fie dus la Palatul St. James, unde și Prințesa de Wales, Diana, a stat până la ziua înmormântării sale. Mai mult, publicul nu va avea acces, ci doar membri cei mai aproapiați ai familiei.

Regina va ține doliu timp de opt zile, perioadă în care nu va avea apariții publice, și nu va promulga legi noi. Urmează apoi încă 30 de zile în care Regina va renunța la titlul regal, atribuțiile sale fiind puse pe pauză până la încheierea perioadei de doliu.

.

Marea Britanie va intra în doliu național, trebuind să fie respectate mai multe reguli. Toate steagurile vor fi coborâte în cinstea Ducelui, toți prezentatorii de știri și persoanele ce vor apărea la televizor vor purta haine negre în semn de respect, iar regina nu va onora nici o îndatorire regală pe perioada pregătirilor de înmormântare.

Care a fost ultima dorință a Prințului Philip

Moartea prințului Philip nu a fost una neașteptată, ba chiar s-au făcut multe pregătiri înainte de tragicul eveniment. Prinţul Philip, Duce de Edinburgh şi soţ al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a avut indicaţii clare şi chiar a participat la repetiţii ale propriei înmormântări.

Una dintre dorințele prințului Philip a fost ca ceremonia sa să fie una discretă la Capela St.George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea de la Grădinile Frogmore din apropierea Castelului Windsor. Mai mult, prinţul Philip şi-a dorit ca la eveniment să fie prezentă doar familia, apropiaţii şi şefii de state din Commonwealth.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com