ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
Sărbătoarea Rusaliilor se prăzmuiește anul acesta în zilele de 12 si 13 iunie. Este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini, ce are o puternică încărcătură emoțională.
Ce mâncăm de Rusalii
De Rusalii, există multe tradiții populare, dar și rânduieli bisericeșți. Bucatele pe care le punem pe masă sunt de asemenea importante. Astăzi răspundem la întrebarea: „Ce se mănâncă de Rusalii?”
Mâncarea trebuie să fie de sezon, mai ales din legume proaspete. Totodată, de Rusalii, este ultima dată când se mai poate prepara minunata pască, până la următorul Paște. Alte preparate care nu trebuie să lipsească de pe masă sunt sărmăluțele în foi de vită, ciorbă cu multe verdețuri, dar și tocana de legume, relatează Antena 1. Iată 3 preparate care nu trebuie să-ți lipsească
Ingrediente:
Mod de preparare:
„Foile de vită se opăresc în apă clocotită cu sare și se lasă la scurs. Ceapă se curată, se toacă solzisori și se călește în ulei încins. Se adaugă orezul și se amestecă până începe să înflorească, apoi se stinge focul și se lasă la răcit. Se adaugă verdeață tocată, carnea, sare și piper și se amestecă bine toate ingredientele, apoi se asamblează sarmalele în foile de vită și se așază în oală, sub formă de hora, în straturi alternând cu straturi de bulion. Se completează cu apă până sunt ușor acoperite și se fierb pentru aproximativ o ora și 30 de minute, la foc încet, acoperite. Se servesc cu un iaurt acrișor și cu mămăliguță.
Pentru cei care preferă sărmăluțe în foi de vită dietetice, pot înlocui carnea de vită/de porc cu carnea de pui”, conform aceleași surse.
Ciorbă de verdețuri este una de sezon și ideală pentru masă de Rusalii. Timpul de preararare este de o ora, costul verdețurilor este mic, în plus, aacestea sunt naturale, deoarece este perioada lor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
„Verdețurile se spală bine și se pun la scurs. Se pun trei litri de apă la fiert, într-o cratiță mare. După primul clocot se adaugă spanacul, salată verde și se lasă pentru trei minute. Se transferă apoi verdeață cu o spumiera, într-un vas cu apă rece, iar după câteva momente se lasă la scurs.
Punem într-o cratiță uleila incis, adăugăm ceapă și usturoiul tocate mărunt și se călesc până se înmoaie. Se adaugă făina, se amestecă, după care se adaugă laptele călduț. Se lasă la fiert până verdețurile sunt aproape fierte. Apoi, spanacul și salată verde se mărunțesc, după care se pun în compoziția de lapte. Se adaugă apă și se continuă fierberea până ce verdețurile sunt fierte.
Se potrivește de sare, piper, se închide focul. Smântână se amestecă cu gălbenuș de ou, se adaugă în ciorbă și se amestecă. La final, se adaugă mărarul tocat și se amestecă”, precum arată sursa.
O altă rețeta nelipsită de la masă de Rusalii este tocană de legume de vară:
Ingrediente:
Mod de preparare:
„Ceapa și morcovul se taie mărunt și se călesc împreună în puțîn ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubulețe atunci când ceapă capătă o culoare aurie sticloasă, apoi roșiile pasate și decojite. Se asezonează cu sare și piper, se pune ardeiul iute întreg și se acoperă vasul, lăsând la foc mic pentru 20 minute și amestecând din când în când.
Se adaugă apoi vinetele și dovleceii, de dimensiuni potrivite. Se amestecă și se mai lasă la foc 5-10 minute. După ce stingem focul, adăugăm pătrunjel tăiat și lăsăm vasul acoperit să se odihnească și aromele să se întrepătrundă”, indică aceeași sursă.
Sursa: https://redactia.ro/
Written by: admin