Ce măsuri prevede Ordonanța militară numărul 8 din 9 aprilie 2020. Document oficial! Apel către toți românii: “De Paște, stați acasă!” - RADIO FX NET

Ce măsuri prevede Ordonanța militară numărul 8 din 9 aprilie 2020. Document oficial! Apel către toți românii: “De Paște, stați acasă!”

Ministrul de Interne, Marcel Vela şi secretarul de stat Raed Arafat susţin o conferinţă de presă pe tema ordonanţei militare 8, care aduce noi măsuri în plină pandemie de coronavirus.

Marcel Vela, Ministru de Interne: “Ne dorim ca aceste zile să le petrecem în pace și armonie. Sunt conștient că mă adresez în majoritate unui popor creștin, cu frica lui Dumnezeu. Au venit peste noi momente mai grele, tulburi.

Ele au adus schimbări majore, pentru unii, distanţarea de cei dragi, pentru alţii, dezechilibre financiare. Tragediile au lovit semenii noştri. Evitând, pe cât posibil, interacţiunea cu alte persoane, vom reuşi să intrăm în normalitatea pe care o vrem cu toţii. Ştiu că vreţi să fiţi în noaptea de Înviere la biserică şi a doua zi la masă, cu toţii. Dar este bine să îndurăm în acest an.

Vom acorda o atenţie suplimentară respectării regulilor pentru că nu vrem să ne trezim cu o explozie de îmbolnăviri. Am suplimentat numărul patrulelor. Poliţia Română, împreună cu personalul de suport, cu cei 2000 de angajaţi din subordinea ministerului sunt în misiuni operative. Sunt peste 36.000 de angajaţi în misiune. Am semnat Ordonanţa Militară numărul 8, semnată de premier. Va fi publicată în Monitorul Oficial în următoarele ore.

Principalele prevederi:

Din această seară este permisă plecarea în afara locuinţei pe Dunăre, pe apele interiorare şi pe Marea Neagră pentru pescuit comercial.

Este permisă deplasarea apicultorilor în afara locuinţei la stupină. Calitatea de apicultor se va face pe baza adeverinţei.

Este permisă deplasarea în afara locuinţei pentru achiziţionarea de maşini, piese de schimb, reparaţii.

Pentru încă 2 săptămâni sunt interzise zborurile comerciale Spania România. Începând cu 14 aprilie. NU se aplică la zborurile de stat, avioanelor de marfă sau zborurilor necomerciale.

Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată durata stării de urgenţe cu obligaţia măsurilor de prevenire ale COVID-19. Se permite deplasarea agricultorilor de la câmpul de producţie până la locul de vânzare.

Unităţile fito-farmaceutice rămân deschise pe perioada COVID-19.

Prin punctele de frontiere româno-ungare se permit transferurile de lucrători transfrontalieri. Cei care nu prezintă simptome, vor fi lăsaţi să intre în ţară. Transfrontalieri sunt cei care lucrează la 30 de km de o parte sau alta a graniţei şi cei care vin o dată pe săptămână acasă.

Pentru cei care vin să pună în aplicare, fac service de echipamente medicale, mentenanţă, este permis accesul în ţară cu precizarea că nu prezintă simptome asociate COVID-19. 

Suntem în momentul în care trebuie să luăm măsuri pentru siguranţa alimentară. Pe perioada stării de urgenţă se suspendă exportul pentur următoarele produse alimentare: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, zahăr, produse de patiserie, biscuiţi sau alte reziduuri din domeniul de panificaţie, inclusiv pentru alimentarea industriei. Sunt prevăzute la o anexă la ordonanţă.

Procedurile de export aflate în vigoare se suspendă pe perioada stării de urgenţă. Pentru siguranţa alimentară, se suspendă şi activitatea de emiterea de certificate fito-sanitare pentru exportul produselor agro-alimentare supuse acestor restricţii.

Am avut o problemă la Galaţi cu privire la un cămin de bătrâni. Se interzice întreruperea centrelor sociale pentru categoriile vulnerabile, publice sau private. Reprezentanţii legali ai acestor servicii pot solicita transferul la domiciliu dacă îşi asumă ocrotirea acestora. 

S-a scos în relief faptul că sunt proprietari de imobile care au chiriaşi. Pentru a nu diferenţia acest articol, am compus unul general cu privire la următorul lucru. Se recomandă proprietarilor să monteze dispozitive dezinfectante în locuinţe în care locuieşte un colectiv. Proprietarii trebuie să se implice. 

Un alt articol se referă la zona comercială. În zilele de joi, vineri şi sâmbătă înainte de cele două sărbători pascale, operatorii economici îşi pot prelungi programul cât doresc şi cum ştiu. 

Pentru nerespectarea măsurii prevăzute la acest domeniu de transfer transfrontalier, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, se poate face şi confiscarea bunurilor care sunt duse în afara teritoriului României. 

Am fost martorii unei situaţii la Cluj. Pentru a evita în viitor ceea ce am văzut la aeroportul din Cluj. Începând de azi, autorităţile vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităţilor judeţene. Prin acest articol, competenţa totală intră în competenţa Ministerului Transporturilor”

Bogdan Despescu, secretar de stat: “Suntem concentraţi pentru toate activităţile din toată ţara. Dar ne concentrăm şi pe zonele Suceava şi Ţăndărei, unde am trimis mai mulţi oameni de la Bucureşti. Am dispus să asigure mobilitatea echipajelor din teren. 

Menţinem operaţională a doua linie de control la frontieră. Toţi cei care vin în România sunt verificaţi vor fi introduşi în carantină sau autoizolare pentru 14 zile. Pentru cei din afara ţării, reiterăm: Dacă veniţi în România să petreceţi Paştele, o să o faceţi în carantină. Nu cu familiile voastre.

Vă rugăm să înţelegeţi că măsurile sunt pentru dumneavoastră. În ultimele 24 de ore au acţionat peste 36.000 de angajaţi. Au fost desfăşurate 216 operaţiuni şi s-a asigurat deplasarea în siguranţă pentru 46 de autovehicule cu materiale medicale. Au fost aplicate 8000 de amenzi, în valoare de 17.000.000 de lei. Au intrat şi au fost triate aproximativ 10.500 de persoane, printre care 5500 de români şi 5000 de cetăţeni cu altă naţionalitate.

Alături de doctori, eroi sunt şi poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, pompierii şi toţi cei care au atribuţii în menţinerea siguranţei publice. Toţi suntem în prima linie. Aceşti oameni au marele merit de a impune măsurile care au dus ca situaţia să fie sub control. Toţi românii se bazează pe voi şi aţi dovedit că sunteţi eficienţi. Doar aşa putem trece peste această situaţie grea”


Ce prevede Ordonanța militară numărul 8

“Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu și secretarul de stat Raed Arafat vor susține joi seara, la sediul MAI, o declarație de presă, începând cu ora 23:00”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne. Evenimentul are loc la sediul MAI.

Ministrul Agriculturii a cerut o nouă ordonanță militară

Cu o zi în urmă, Adrian oros, ministrul Agriculturii, a declarat că este nevoie de o nouă ordonanță militară care să impună deschiderea tuturor piețelor, pentru ca producătorii și comercianții să nu aibă de suferit, iar românii să găsească produsele alimentare autohtine.

„O parte din pieţe au fost închise, şi de aceea am făcut apel încă de la începutul crizei către administraţiile publice locale să lase pieţele deschise, pentru că sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să-şi vândă produsele, mai ales produsele de sezon, şi că, respectând nişte măsuri impuse de nişte autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului, în aceste pieţe agroalimentare se poate face comerţ civilizat.

Am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a declarat Adrian Oros, la Realitatea Plus, pe 8 aprilie.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com