Ce nu este bine să lași niciodată în mașină. De la soare poate exploda

Ne confruntăm cu o vreme extrem de ciudată. Întreaga țară a fost lovită de un val de căldură puternic și se pare că nu vom scăpa curând de caniculă. În această perioadă trebuie să fim atenți la tot ce facem și să ne protejăm, dar să nu uităm și de mașină. Ce obiecte nu trebuie să lăsăm sub nicio formă înăuntru, pentru că pot exploda.

a

Pericol de explozie în mașină

Având în vedere că ne confruntăm cu temperaturi extrem de ridicate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a gândit să vină cu ceva sfaturi pentru români. Specialiștii au explicat că trebuie să fim atenți la tot ce lăsăm în mașină, pentru că ne putem expune la un risc mare.

Mai exact, pompierii susțin că există riscul ca unele obiecte pur și simplu să explodeze dacă sunt expuse la temperaturi ridicate. Zilele acestea ne așteaptă temperaturi de peste 40 de grade celsius, ceea ce înseamnă că trebuie să fim atenți la ce avem în mașină.

Cu toții folosim acum gelul dezinfectant, mai ales de când este pandemie. Se pare că acesta poate exploda atunci când este expus prea mult la soare. Iar acesta nu este singurul care poate exploda. Și cremele solare devin foarte periculoase atunci când sunt expuse la soare.

Componentele conținute în protecția solară sunt distruse la temperaturi ridicate și scade eficacitatea lor, dar asta în cel mai bun caz. În cea mai gravă situație, cremele pot exploda și lasă pete neplăcute în mașină. Dacă temperatura din mașină este destul de mare, poate duce la o explozie de brichete.

Recomandări pe timp de caniculă

Specialiștii ne recomandă să consumăm o cantitate mare de apă atunci când este cald, chiar dacă nu ne este sete și să ne ferim cât mai mult de soare. Cât despre alcool și cofeină, acestea ar trebui evitate din plin, pentru că duc la deshidratare rapid.

„Nu aștepta să-ți fie sete pentru a bea apa! Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora”, transmite ISU.

O altă recomandare este să ne acoperim cât mai mult pielea, să o protejăm și cu protecție solară și să purtăm haine largi, răcoritoare, deschise la culoare, care să nu atragă soarele.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com