Ce pățesc elevii care nu au camera pornită la cursuri? Anunțul a fost făcut de Monica Anisie - RADIO FX NET

Ce pățesc elevii care nu au camera pornită la cursuri? Anunțul a fost făcut de Monica Anisie

Ce pățesc elevii care nu au camera pornită la cursuri? Ministrul Educației, Monica Anisie a semnat un nou ordin pentru elevi și studenți. 

Ce pățesc elevii care nu au camera pornită la cursuri

Potrivit ordinului semnat de Monica Anisie, dacă elevul stă la ore fără camera video pornită și nu “răspunde cerințelor cadrului didactic”, poate fi considerat absent. Dacă răspunde și comunică cu profesorul, nu poate fi considerat absent la ora de curs online.

În articolul 14, litera f din OMEC 5.545/2020, modificat prin OMEC 6.200/2020 elevii “au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog. Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit. În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs; excepție fac orele destinate exclusiv evaluării elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video“, informează Edupedu.ro.

Ce pățesc elevii care nu au camera pornită la cursuri. De asemenea, ordinul de ministru aduce clarificări şi cu privire la mecanismul prin care pot fi motivate absențele de la școala online.

”Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit”, se mai arată în ordinul de ministru.

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne închise până anul viitor

Şcolile şi grădiniţele din România vor rămâne închise până anul viitor din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei recomanda totuşi ca elevii să revină în bănci după vacanţa de iarnă. Între timp se caută soluţii pentru notarea lor, mai ales că tabletele promise de autorităţi nu au ajuns încă la toţi copiii.

Şcolile rămân închise până pe 23 decembrie. Astfel că, elevii vor rămâne de fapt acasă până anul viitor pentru că de pe 23 decembrie şi până pe 11 ianuarie au vacanţă, iar de pe 30 ianuarie până pe 7 februarie sunt în vacanţă intersemestrială.

”Poate pe 11 ianuarie atunci când revenim la şcoală, această revenire să se poate face în format fizic. Ministerul Eductaiei îşi doreşte deschiderea şcolilor”, a declarat Jean Badea, subsecretar de stat MEC.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com