Ce schimbări vor avea loc în anul școlar 2020-2021

Guvernul anunță emiterea unei noi Ordonanțe de Urgență. Ludovic Orban a făcut declarații legate de deschiderea anului școlar 2020-2021 li desfășurarea acetuia.

Anul școlar 2020-2021 va fi unul complet diferit față de cum suntem obișnuiți cu toții. Pe fondul pandemiei de coronavirus, autoritățile au fost nevoite să impună o serie de reguli și măsuri de protecție pentru a evita răspândirea în masă a noului virus.

Guvernul a anunțat că pregătește o nouă Ordonanță de Urgență care îi privește pe elevi și profesori, dar și pe părinții școlarilor. Proiectul este menit să stabilească faptul că “măsurile de organizare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemilogică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 se aprobă prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, care va fi adoptat în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de ugență.”

Ce schimbări survin în anul școlar 2020-2021

Cu alte cuvinte, se ia în considerare ideea ca elevii să aibă cursuri de doar 30 de minute, iar câteva materii să-și reducă numărul de ore pe săptămână. În plus, părinții se pot consulta cu profesorii cu privire la predarea lecțiilor în mediul online. Consiliile de administraţie vor discuta cu reprezentanţii părinţilor încă de la prima şedinţă.

„Dacă noi avem şi clase cu peste 36 de elevi, corect ar fi să existe 3 grupe de lucru. Probabil că optim pentru şcoala noastră ar fi sistemul acesta hibrid, combinat. Noi clar o să-i consultăm pe părinţi, dar dacă ei spun că vor să vina toţi la şcoală? Pentru că noi avem copii muncitori şi doritori de a fi împreună”, a declarat Maria Dan, director al unui liceu.

Reprezentanții de la fundația Salvați Copiii au efectuat un studiu care demonstrează că din 5.000 de elevi, jumătate se simt plictisiți de orele făcute acasă și sunt nerăbdători să se întoarcă pe băncile școlilor.

În perioada precedentă, în care studiul online a devenit obligatoriu în toate zonele din țară, mulți elevi nu au avut posibilități de a avea acces la tehnologie și din acest motiv nu au putut beneficia de cursurile care se predau în mediul online. . Guvernul a anunțat că a pregătit 175 de milioane de lei ca să deconteze tablete, pentru a nu mai exista un număr atât de mare de persoane care să ducă lipsă de educație acasă. De asemenea, s-au pregătit și 74.000 de laptopuri pentru cadrele didactice aflate într-o dificultate materială.

Sursa: wowbiz.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com