Ce se întâmplă cu prețurile la benzină și motorină. Nicolae Ciucă: ”Va fi o compensare de 50 de bani”. Update

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, după ședința de Guvern, decizia luată în cazul prețurilor la benzină și motorină. Executivul a decis o compensare de 50 de bani, care se aplică direct la pompă.

a

Ce se intampla cu preturile la benzina si motorina Nicolae Ciuca Va fi o compensare de 50 de bani Update

Benzină și motorină mai ieftine în următoarele 3 luni. Foto: flickr.com

Decizia Guvernului în legătură cu prețurile la benzină și motorină: compensare de 50 de bani

Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul privitor la mecanismul prin care se va face reducerea prețurilor la pompă. Decizia a fost luată în interiorul coaliției de guvernare, cu acordul liderilor PNL, PSD și UDMR.

În perioada următoare, prețul combustibililor va scădea, la pompă, cu 50 de bani. Compensarea va fi în vigoare doar pe trei luni – iulie, august, septembrie, potrivit premierului. 

”Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.

Am luat decizia să aplicăm această măsură, una care a fost adoptată și de alte țări. Implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din reducere va fi decontată de stat

Mecanismul va fi asigurat pentru 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului va fi de 2 miliarde lei, jumătate urmând a fi asigurați de la bugetul de stat. Păstrăm ținta de investiții de 7% din PIB”,a spus șeful Executivului, la finalul ședinței de Guvern de joi, 23 iunie.

Primele informații despre compensarea litrului de benzină și motorină pentru lunile iulie, august și septembrie au apărut miercuri. Partenerii din coaliția de guvernare mai au de stabilit câteva detalii despre compensarea valabilă trei luni.

Guvernul va anunța ieftiniri pentru benzină și motorină

Asta au declarat miercuri prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Decizia Guvernului României va veni pe fondul creșterii constante a prețului pentru benzină și motorină. Asta s-a întâmplat deși prețurile carburanților din România sunt în continuare printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

La acest capitol, țara noastră are al patrulea cel mai mic preț după Ungaria, Bulgaria și Polonia. De asemenea, guvernanții au ținut cont și de scăderea taxelor aplicate pe carburanți, dar s-a considerat că această măsura nu ar avea un efect pe termen lung.

Nicolae Ciucă a declarat că scăderea TVA se va pierde în cel mult o lună, ceea ce însemna că prețurile ar fi continuat să crească și ar fi acoperit iar reducerea generată de reducerea TVA.

Totodată, s-a considerat că nici renunțarea la accize nu ar fi fost o soluție. Astfel, prețul pentru benzină și motorină va fi compensat cu o sumă fixă, nu cu un procent din preț.

La finalul celor trei luni, guvernul va analiza dacă prețurile au crescut

Am putea asista la o compensare oferită pe litrul de combustibil la pompă, direct către cei care vând carburanții. Ulterior, Guvernul României va analiza cum au evoluat prețurile după cele trei luni.

S-a ajuns la perioada de trei luni pentru că este imposibil de prognozat cum va evolua piața petrolului mai departe. Mai trebuie spus că guvernanții lucrează și la stabilirea unui mecanism de compensare.

Pentru moment s-a avansat varianta conform căreia sumele pentru compensare vor veni parțial din bugetul de stat și nu vor fi folosite fonduri europene pentru.

Altfel, amintim că președintele SUA, Joe Biden, a anunțat miercuri că va cere Congresului suspendarea taxelor pe benzină și motorină pentru trei luni.

Măsură este menită să ușureze presiunile financiare la pompă. Este vorba despre taxa federală de 18,4 cenți pe galon pentru benzină și de 24,4 cenți pe galon pentru motorină, conform cnbc.com.

Sursa: https://www.fanatik.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com