Ce se întâmplă dacă înghiți semințele cu tot cu coajă? Cu siguranță nu știai ce se petrece în corpul tău 

Iată ce se întâmplă dacă înghiți semințele cu tot cu coajă! Cu siguranță nu știai ce se petrece în corpul tău!

a

Ce se întâmplă dacă înghiți semințele cu tot cu coajă?

Atunci când coaja este lăsată intactă, semințele se numesc semințe de floarea-soarelui în coajă. Atunci când coaja este îndepărtată, semințele se numesc sâmburi. Primele se găsesc de obicei în raionul de alimente, alături de nuci, în timp ce cele din urmă se găsesc de obicei alături de alte semințe folosite ca mirodenii sau garnituri, cum ar fi semințele de mac sau de susan.

Adevărul este că, la fel ca multe alte lucruri din natura care ne înconjoară, o puteți mânca, dar s-ar putea să nu vă placă rezultatele. Coaja este făcută din lignină și celuloză, care nu este digerabilă de către oameni. Mâncatul multor coji de semințe de floarea-soarelui provoacă constipație care poate duce la blocaje dureroase. În plus, marginile ascuțite ale cojilor pot provoca rupturi în esofag sau în altă parte de-a lungul tractului digestiv.

Cojile au în general rolul de a protejeaza fructul din interior sau sămânța până când cade din plantă. Deși s-ar putea să nu puteți mânca coaja unei semințe de floarea-soarelui, miezul în sine are o putere nutritivă, oferindu-vă nutrienți valoroși precum vitamina E și magneziu.

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în fitosteroli, o substanță chimică vegetală care s-a dovedit că ajută la reducerea colesterolului. Semințele de floarea-soarelui conțin, de asemenea, vitamina C, fier și chiar fibre, printre multe alte substanțe nutritive.

Marin Burlea: „Se durifică în timp”

Profesorul Marin Burlea, şeful clinicii de gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, a explicat consecințele consumului de coji de semințe. Acesta susține că doar o cantitate mică este considerată inofensivă:

„În cazul adulţilor, seminţele comestibile, consumate în cantităţi mici, nu sunt un pericol pentru sănătate. Ingerarea unei cantităţi mici de coji de seminţe nu provoacă apariţia unei apendicite, nici la adulţi, nici la copii. De regulă, seminţele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre care sunt utile organismului. Componentele dure ale seminţelor, cojile sau sâmburii, ajung în tractul digestiv. Ele se durifică în timp şi pot provoca un blocaj al intestinului gros”, a explicat profesorul Marin Burlea, într-o intervenție pentru Adevărul.ro

Astfel, stai departe de coji!

SURSA: https://redactia.ro/ce-se-intampla-daca-inghiti-semintele-cu-tot-cu-coaja-cu-siguranta-nu-stiai-ce-se-petrece-in-corpul-tau-256333?fbclid=IwAR3fbsO-_CscaIGdmdh6vIFVWuiFT-LRqpdkuh5VHb3TqNeiJjaM8ZyKds8

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com