Ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefonul mobil

La începutul decadei trecute, românii erau fascinați de codurile secrete pe care le descopereau la telefoanele lor mobile. Unii foloseau anumite înșiruiri de cifre pentru a suna cu număr ascuns, în timp ce altele te ajutau să redirecționezi un apel către Polțiție. Ce presupune dacă tastezi 9090 pe celularul tău.

a

Ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefonul mobil
Punem pariu că ești convins de faptul că îți cunoști foarte bine telefonul mobil, nu-i așa? Indiferent de cât de pasionați sunt de gadgeturi, de obicei, utilizatorii de telefon mobil urmăresc toate setările aparatului, pentru a verifica dacă acesta funcționează corect, descoperind aplicațiile și facilitățile celularului.

Însă, când vine vorba de codurile secrete ale telefoanelor mobile, acestea sunt diferite, în funcție de tipul aparatului. Cu alte cuvinte, fiecare mobil vine cu un set propriu de coduri secrete.

Odată utilizate, acestea pot oferi informații utile referitoare la software, modelul telefonului, precum și funcții și setări la care nu ai acces în meniul clasic al gadgetului.

Când vorbim de dispozitivele Android, codurile pot fi instrumente utile de depanare și diagnosticare, pot oferi informații referitoare la identitatea dispozitivului, la componentele hardware și modul de funcționare al acestora precum și posibilități de resetare, restartare și backup.

De exemplu, dacă tastezi codul *#9090# pe telefonul tău Android, vei primi un diagnostic complet al configurării mobilului tău. Alte coduri utile sunt:

Coduri utile pentru telefoane de tip Android:
##4636##* – Diagnostic și modul de setări generale
##7780## – Revenire la setările din fabrică
27674387264636# – Afișarea codului de produs
##1472365## – Testare a GPS-ului
##197328640## – Modul service pentru meniul principal
#06# – Codul IMEI
#07# – Istoric al testelor
*#7353# – Meniu de testare rapidă
*#1234# – Afișarea actualului firmware
*#232337# – Adresa de Bluetooth
*#232331# – Testare a Bluetooth-ului
*#9090# – Diagnostic al configurării
*#0842# – Testare a motorului de vibrație
*#0673# – Testare audio
*#0
# – Testare generală
#872564# – Control de logare USB
*#0782# – Testare a orei reale
*#1575# – Meniu de control al GPS-ului
Coduri utile pentru telefoane de tip iPHone:
*#06# – Afișează codul IMEI
*3001#12345#
 – Conține toate setările interne ale iPhone-ului și informații despre rețea
#67# – Se poate redirecționa un apel când telefonul este într-o conversație
*#31# – Permite ascunderea numărului de telefon
#43# – Dezactivează apelul în așteptare
*43# – Activează apelul în așteptare
*#43# – Statusul apelului în așteptare
*#5005
7672# – Verificarea centrului de mesaje
002# – Dezactivarea redirecționării apelurilor
*#62# – Verificarea apelurilor redirecționate dacă nu există rețea disponibilă
*#61# – Verificarea apelurilor ratate
63 – StarStar Me este un serviciu pe bază de abonament lunar care permite unui utilizator de iPhone să-și aleagă o poreclă cu care să fie sunat. Tot ce trebuie să facă pentru a te suna este să adauge ** și apoi să selecteze cifra din dreptul literei și să formeze cuvântul. (2378 pentru **BEST) Astfel, vor putea mai ușor să te apeleze din memoria proprie.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com