Ce se va întâmpla dacă numărul de cazuri noi va crește în perioada următoare. Anunțul făcut de Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit duminică despre creșterea cazurilor de COVID-19 de la Terapie Intensivă. Șeful DSU a tras un semnal de alarmă.

În cazul în care vor exista noi cazuri de COVID-19, sistemul sanitar va fi pus sub presiune, iar secțiile de Terapie Intensivă vor fi cele mai afectate.

Raed Arafat, despre creșterea cazurilor de COVID-19 la Terapie Intensivă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat duminică pentru Antena 3 că noile cazuri de coronavirus afectează foarte mult secțiile de Terapie Intensivă. Secretatul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că în aceste momente România se confruntă cu o situație gravă în ceea ce privește primirea pacienților în secțiile de Terapie Intensivă.

Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere”, a spus Arafat.

Deși în starea de urgență, nu a existat această presiune în secțiile de Terapie Intensivă, în momentul de față această problemă se află la ordinea zilei.

Ce se va întâmpla dacă numărul de cazuri noi va crește în perioada următoare?

Șeful DSU a menționat că în cazul în care numărul de noi cazuri de coronavirus va crește la fel de mult în următoarea perioadă, situația se va agrava și mai mult în secțiile de ATI.

Totuși, Arafat a anunțat că s-au luat măsuri în acest sens și au fost suplimentate locuri la Terapie Intensivă în Capitală. “Există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI”, a mai spus Arafat.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com