Ce subiecte ar pica la Evaluarea Națională 2021 la Limba Română

Ministerul Educației a transmis elevilor vești importante pentru elevii care susțin Evalaurea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a ținut să liniștească elevii și să le transmită că subiectele la Evaluare Națională de anul acesta au fost adaptate pentru a acoperi doar materia studiată fizic.

Sorin Cîmpeanu a lăsat să se înțeleagă într-un interviu dat la Antena 3 că subiectele vor fi similare ca dificultate cu cele de la simulare, unde rata de promovare a fost de peste 65%.

Acesta a subliniat ca Ministerul și Comisia de profesori care au conceput subiectele pentru Evaluarea Națională 2021 au ținut cont de faptul că elevii au pierdut în anul școlar 2020-2021 multă materie, care parțial a fost exclusă din examene, pentru ca elevilor să le fie mai ușor.

Recomandări importante pentru Subiectul la Limba Română de la Evaluarea Națională

Grilele, deși par simple pot aduce surprize neplăcute. În plus sunt și emoțiile, nerăbdarea și chiar presiunea care de multe ori este pusă de părinți în preajma acestui examen.

În aceste condiții pot să apară greșeli. De exemplu la exercițiul 5 unde au de bifat dacă răspunsul este corect sau greșit, e posibil să existe probleme. Se întâmplă ca elevii să nu recitească textul, să fie tentați să răspundă din amintiri, ceea ce reprezintă o greșeală.

Ar putea exista capcane, de obicei sunt, am avut și enunțuri incomplete, enunțuri care ar putea să creeze probleme. Le-aș spune elevilor să fie foarte atenți, să se odihnească bine.

Deja mi-au spus copii că ei nu știu cum vor putea să doarmă cu o seară înaintea examenului, au emoții. Emoțiile îi pot face să piardă noaptea, să fie obosiți și neatenți. E nevoie de atenție și să recitească textul.

Depinde foarte mult de elev, nu mai sunt foarte multe exerciții centrate pe gramatică, dar limba română nu este o materie pe care să poți să o fentezi. Ai nevoie de lecturi bogate.

Exercițiul 9 poate fi o problemă pentru cei care nu au citit pe parcursul celor patru ani. Când nu ai citit nici măcar „Amintiri din copilărie” poți avea probleme în timpul examenului. Nu poți fenta la nesfârșit”, a declarat un profesor.

Când are loc proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Națională

De remarcat că Evaluarea Naţională va începe în 22 iunie. Elevii vor susţine examene scrise la limba şi literatura română şi la Matematică, iar acolo unde este cazul, şi la limba şi literatura maternă.

Noutăți pentru Evaluarea Națională 2021

De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat că a transmis mai multe recomandări Inspectoratelor şcolare referitoare la organizarea Evaluării Naţionale. Acesta a adăugat că printre ele se numără eliminarea triajului epidemiologic şi a obligativităţii panourilor de plexiglas.

Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat.

Printre acestea sunt – eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de limba şi literatura română.

Vor fi 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă. Tematica examenului a fost adaptată la specificul total deosebit al acestui an şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com