CE SUNT ZGOMOTELE “COLORATE”?

Bebelușii cunosc din perioada fetală zgomotele intestinale ale mamei, dar și bătăile inimii și alte sunete care se produc în interiorul corpului. De aceea, după naștere, singurele zgomote familiare copiilor sunt cele ritmice, monotone și nu foarte intense. Orice alte zgomote îi pot deranja sau obosi. Zgomotul alb trebuie să fie format din toate frecvențele sonore redate aleatoriu la aceeași amplitudine. Zgomotul alb nu se găsește în natură. Zgomotul alb maschează astfel sunete deranjante și reduce în acest mod factorii de stres pentru cei mici.

a

Nu doar copiii se liniștesc datorită zgomotelor albe; acestea au efecte benefice și pentru adulții care suferă de insomnii sau de acufene ( senzații sonore de zumzet sau vâjăit care nu există de fapt). Exemplele de zgomot alb includ: zgomotul de apă curgând la robinet, de ventilator, de televizor la care s-a terminat programul, aparat de aer condiționat. Nu pentru toată lumea zgomotele albe funcționează la fel.

Zgomotul ploii, al valurilor mării, bătaia vântului, sau zgomotul dușului sunt exemple de zgomot roz, alternativa la zgomotele albe, cu valențe liniștitoare și destresante. Iar zgomotul pe care îl auzim în avion este mai degrabă un zgomot maro. Puteți găsi pe internet site-uri unde aveți descrise și puteți auzi zgomotele de diferite culori. Vă asigur că este foarte interesant.

CONTINUARE ARTICOL PAGINA 2

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com