Ce trebuie sa dai de pomana de Sf Mihail si Gavriil si de ce trebuie sa aprinzi o lumanare in biserica

Sfintii Mihail si Gavril pica in fiecare an pe data de 8 noiembrie. Credinciosii dau de pomana celor nevoieasi pentru a aduce alinare sufletelor celor adormiti. Afla ce se da de pomana de Mihail s Gavril.

a

Se spune ca de Sf Mihail si Gavril este bine sa aprinzi o lumanare pentru a avea parte de lumina pe lumea cealalta. In acelasi timp este bine sa dai de pomana pentru sufletele celor adormiti, mai ales daca in aceasta zi iti serbezi onomastica.

Traditia spune ca este bine ca de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sa dai ceva de pomana. Insa, chiar daca nu a inceput postul Craciunului, multa lume nu stie ca astazi este zi de post. Prim urmare, tot ceea ce dam de pomana de Sf. Mihail si Gavriil trebuie sa fie de post.

In biserici, fiecare crestin aprinde cate o lumanare pentru sufletul sau pe lumea cealalta. Lumanarile care se aprind la biserica in ziua de 8 noiembrie sunt considerate a fi adevarate talismane norocoase. Aceste lumanari “tin de lumina” in lumea de dincolo.

De Sfintii Mihail si Gavril se da de pomana vin, covrigi, mere, pere, struguri, cozonac de post si alte dulciuri de post.

Unele persoane pomenesc sufletele adormite care poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril. Acestia aduc la biserica, pe langa cele de mai sus, coliva si colaci.

Rugaciune catre Sfintii Mihail si Gavril

„Sfintilor Arhangheli, care fara de trup slujiti Ziditorului lumii cu credinta si tarie, rugati-va pentru noi si cereti de la Domnul Dumnezeul nostru puterea sa stam in fata vrajmasilor neclintiti si nebiruiti, in numele adevaratei credinte a Adevaratului nostru imparat ceresc.

Cu sabie de foc distrugeti pe cei rai care niciodata nu precupetesc a ne vatama trupul si sufletul nostru, care ne urgisesc in numele Satanei, intunecatul stapan al lumii celei de jos. Si faceti ca lumina Dumnezeiasca sa se reverse asupra noastra si sa ne lumineze calea si sufletul si acum si-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin!”

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com