Ce trebuie sa faci neapărat în ziua de MOȘ NICOLAE ca să-ți meargă tot anul bine!

Sfântul Nicolae a aparat dreptatea printre oameni şi a mântuit de la condamnare trei bărbaţi. A fost considerat sfânt de popor chiar din timpul vieţii.

a

Oamenii îl chemau având credinţă că necazurile lor vor fi mântuite. Două dintre minunile sale au marcat profund conştiiţă creştinilor şistau la baza convingerii că Moş Nicolae aduce daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Se spune că o familie săracă avea trei fete. Şi, atunci când acestea au crescut, părinţiis-au gândit că o viaţă “uşoară” ar fi soluţia la sărăcia în care trăiau. Sfântul Nicolae a avut însă un alt plan cu ele şi le-a salvat sufletele, pe rând, punându-le la fereastră câte o pungăcu bani. Se mai povesteşte că Sfântul ar fi salvat de la naufragiu, prinrugăciune, nişte marinari, iar de atunci aceştia îl cinstesc şi îl consideră ocrotitorul lor. Popularitatea să a crescut atât de mult încât în Rusia aproape toate bisericile au colţde rugăciune închinat Sfântului Nicolae.

Moş Nicolae sau Moş Neculai este un personaj legendar şi mitic, care aduce daruri copiilor înajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seară zilei de 5 decembrie. Personajul are corespondenţi înîntreagă Europa Centrală astfel: Mikulás în Ungaria, Mikuláš în Republica Cehă şi Slovacia şiMikołaj în Polonia. Personajul este în mare parte asemănător lui MoşCrăciun, ambii o adaptare după Sfântul Nicolae, ambii purtând straie roşii şi oferind cadouri.

În credinţă populară Sfântul Nicolae mai este cunoscut şi sub numele de San–Nicoară. În unele zone ale ţării, în ziua de Sfântul Nicolae oamenii aduc în casă cregunte de pomi fructiferi pe carele păstrează în apă lângă icoane că să înflorească până de Anul Nou. Iar dacă aceste crenguţevor înflori până când anul se sfârşeşte, anul care vine va fi unul foarte roditor şi plin de satisfacţii. În alte regiuni fetele se adună în ajunul sărbătorii pentru a face plăcinte, iar seară, la ora nouă fix, flăcăii năvălesc peste ele şipetrecerea începe.

În popor se crede că de Sfântul Nicolae începe în adevăratul sens al cuvântului iarnă. În aceastăzi Moşul îşi scurtura barbă sură şi începe să ningă. Iar dacă nu ninge înseamnă căSfântulNicolae a întinerit. Conform tradiţiilor româneşti, Moş Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfanii şivăduvele, este stăpânul apelor şi salvează corăbierii de la inec, protejează soldaţii pe timp de război.

Conform tradiţiei populare, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şipentru noi, muritorii de rând, se spune că preţ de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut standîn dreapta Domnului. Tot tradiţia popularăspune că, de moş Nicolae, nu trebuie să oferim celor dragi obiecte ascuţite – truse de cosmetică sau obiecte de culoare neagră. Neindicate sunt şifularele sau cravatele. De asemenea, evitaţi să le puneţi în ghetute persoanelor pe care le preţuiţi mărgele. Toate aceste cadouri aduc ghinion şi perturbă liniştea persoanelor care le primesc.

Iată ce nu ai voie să faci în această zi sfânta.

1. NU FI ZGÂRCIT

În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar căeste considerată un păcat, dar îl manie pe Sfântul săracilor, iar singurulcadou pe care l-ai puteaprimi la anul ar fi o nuieluşa.

2. NU AI VOIE SĂ TE CERŢI SAU CONTRAZICI CU NIMENI

În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfânta, vor avea un Crăciun nefericit în familie.

3. NU AI VOIE SĂ SPELI HAINE

Nici de mâna şi nici folosind maşină de spălat. Muncă în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinţilor şi a lui Dumnezeu.

4. NU AI VOIE SĂ FACI SEX

În noaptea de Sfântul Nicoale trebuie să ai atât sufletul curat, cât şi trupul. Nu este bine să faci MOR şi să apelezi la plăcerile trupeşti. Dacă faci AMOR, tradiţia populară spune că faci cu cel necurat şi anul viitor nu îţi va merge bine. Se spune că rugăciunea ajută la înfăptuirea dorinţelor noastre, mai ales dacă este rostită din toată inima.

Studiu: ceapa rosie ucide celulele canceroase

Acest tip de ceapa are unele beneficii majore in ceea ce priveste lupta impotriva cancerului, spun oamenii de stiinta.

Cand gatesti, nu stii daca ar trebui sa alegi ceapa rosie sau ceapa alba? Ei, bine, chiar daca ceapa te poate face sa plangi atunci cand o toci, cu siguranta nu o sa versi lacrimi dupa ce vei citi concluziile acestei noi cercetari din domeniul medical.

Dintre toate tipurile de ceapa, cea rosie este cea mai eficienta in ceea ce priveste distrugerea celulelor canceroase in cazul unor forme de cancer de colon si de cancer de san, potrivit unui studiu recent publicat in revista “Food Research International”, scrie rd.com. Iar acesta nu este singurul motiv pentru care ceapa rosie este considerata una dintre cele mai sanatoase legume pe care le poti manca.

Cercetatorii de la Universitatea Guelph au indepartat un antioxidant (quercetina) din cinci tipuri diferite de ceapa si au plasat acest antioxidant in contac direct cu celulele din cancerul de colon. Ceapa rosie a ucis mai multe celulele din cancerul de colon decat oricare alt soi de ceapa, au observat oamenii de stiinta.

Se pare ca nuanta mai inchisa a cepelor rosii, care indica un nivel mai ridicat de antocianine, un pigment care creste eficacitatea quercetinei, ar putea sa faca din cepele rosii niste luptatori puternici impotriva cancerului.

“Antocianinele au un rol esential in asigurarea culorii fructelor si legumelor, asa ca este logic ca ceapa rosie, care este cea mai inchisa la culoare din familia ei, sa aiba cea mai mare putere de combatere a cancerului”, a declarat autorul studiului, Abdulmonem Murayyan.

Potrivit lui Abdulmonem Murayyan, “cepele rosii activeaza anumite cai care incurajeaza celulele canceroase sa moara. Aceste cepe rosii contribuie la crearea unui mediu nefavorabil pentru celulele canceroase si astfel impiedica comunicarea dintre celulele canceroase, lucru care inhiba dezvoltarea lor”.

Desigur, oamenii de stiinta ne spun ca nu ar trebui sa “discriminam” ceapa. Fiecare soi de ceapa ofera aceste beneficii. “Toate tipurile de ceapa reprezinta niste luptatori puternici impotriva cancerului, datorita concentratiilor ridicate de antioxidanti precum antocianinele si quercetina”, spune Karen Ansel, autoarea unei carti despre superalimente care ne ajuta sa ne vindecam mai repede organismul. Dar ceapa rosie se afla mai presus de toate soiurile cu care se inrudeste, gratie cantitatii mari de pigment cum sunt antocianinele, pigmenti solubili in apa, care pot sa aiba culoarea rosie, violet sau albastru.

Oamenii de stiinta spera sa testeze efectele cepei rosii pe oameni, in viitor. Pana atunci, poti incerca sa inlocuiesti cu usurinta ceapa alba cu ruda ei, ceapa rosie, pentru a te bucura de beneficiile antioxidantilor pe care aceasta ii contine.

 

 

 

sursa: doc.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com