CURIOZITATI

Cea mai PRESTIGIOASA publicatie din Germania AVERTIZEAZA POPULATIA

todayNovember 28, 2017 13

Background
share close

Dacă hainele din China sunt impregnate cu formaldehidă şi tot soiul de alte chimicale ca să nu-şi piardă culoarea nici după sute de spălări, de ce n-ar fi şi usturoiul „beneficiarul” unor tratamente care-l fac un depozit de toxine, nu?

Că şi producătorii de medicamente au target-uri şi doar n-o să stea cu leacurile pe stoc, este? Nelipsit de pe rafturile supermarketurilor, usturoiul chinezesc începe să acapareze şi pieţele, iar ritmul în care o face nu miroase deloc bine. Deloc pretenţios, usturoiul poate fi cultivat inclusiv în ghiveci, pe balcon, însă asiguraţi-vă că bulbii provin de la cultivatori autorizaţi ori de la ţărani care încă mai cred că agricultura nu înseamnă doar recolte supradimensionate cu rezistenţă crescută la dăunători.

Nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, usturoiul devine un aliat preţios în sezonul rece, mai ales că este considerat un antibiotic natural de nădejde. Însă cât de natural poate fi usturoiul chinezesc care are un miros ce aduce mai degrabă a mucegai decât a usturoi? Usturoiul importat din China nu este nici pe departe un aliment sănătos, scrie spiegel.de, citat de csid.ro. E valabil şi pentru alte alimente, cum ar fi orezul făcut din plastic, formulele de lapte cu chimicale toxice şi mâncarea de animale care vă poate îmbolnăvi patrupedul.

Tărâmul relelor China este, se pare, tărâmul tuturor relelor, iar asta se întâmplă din cauză că fermierii stropesc recoltele cu substanţe interzise în alte ţări. De asemenea, pământul în care cresc acestea conţine metale grele precum arsenic şi cadmiu. Aşadar, nu e de mirare că gustul usturoiului chinezesc împrumută din „calităţile” solului în care creşte. După recoltare, usturoiul este dat prin clor (da, aţi auzit bine, clor). Chinezii se pare că au o obsesie pentru albirea alimentelor (în special usturoiul, făina, zahărul, sarea şi orezul) cu dioxid de clor sau peroxid de benzoil, pentru a le face mai „atractive” şi mai „sănătoase” în ochii consumatorilor. Hormoni care stopează procesul de încolţire Pentru ca usturoiul să nu încolţească şi pentru a tine la distanţă insectele, mai ales că va fi depozitat pe perioade lungi, sunt folosiţi inhibitori de creştere care au la bază hormoni sau diverse substanţe chimice. Apoi, usturoiul este adus în magazinele din toată lumea, proces care poate dura până la o lună, din cauza transportului cu vaporul din China.

‘Fiindcă producătorii ştiu că regulile de trecere a vămii sunt destul de stricte în privinţa conţinutului de chimicale, chinezii elimină cu orice preţ rădăcinile usturoiului, pentru a îndepărta orice urmă de pământ infestat. Lipsa „mustăţilor” usturoiului trădează toxicitatea Aşadar, data viitoare când cumperi usturoi din magazine, verifică dacă usturoiul are acele „mustăţi” şi ţine minte că lipsa lor indică un conţinut ridicat de substanţe toxice. Desigur, şi toxinele din usturoi pot fi depistate cu o simplă analiză de rutină, dacă există … voinţă. Însă nimeni nu pare să fie interesat momentan să facă un pas în faţă legat de problema privind toxicitatea usturoiului chinezesc. Derspiegel.de scrie că peste 80% din cantitatea de usturoi care se găseşte în toate magazinele din lume provine din China.

Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpiratiei

In limbajul de specialitate, transpiratia abundenta si urat mirositoare se numeste bromhidroza. Boala reprezinta emisia unei ranspiratii care are un miros fetid si exista persoane care sufera din aceasta cauza. Insa exista si alte cauze ale mirosului puternic ce insoteste transpiratia.

Ai putea fi tentat(a) sa crezi ca stii deja cauza mirosului neplacut de la subrat: transpiratia. Adevarul este ca transpiratia, in sine, nu are un miros. Transpiratia este alcatuita, in principal, din apa si sare. Mirosul fetid de la subrat nu este cauzat de transpiratia ta, ci de bacteriile care sunt atrase de zonele in care corpul tau transpira cel mai mult, cum ar fi picioarele, coapsele sau axilele.

Ce glande sunt responsabile de transpiratia noastra
Corpul nostru contine doua tipuri de glande sudoripare (care se mai numesc si sudorale): glandele sudoripare ecrine si glandele sudoripare apocrine. Cele ecrine se deschid direct pe suprafata pielii. De exemplu, atunci cand iti transpira palmele, perspiratia (acea transpiratie usoara) provine din glandele ecrine. Pe de alta parte, glandele apocrine se deschid in foliculii firelor de par, secretand astfel o transpiratie mai consistenta, care este de obicei legata de mirosul de la subrat.

Deoarece zonele corpului nostru care contin glande apocrine tind sa fie locuri calde si restranse, umezeala le poate face sa devina un mediu propice pentru reproducerea bacteriilor care provoaca mirosul corporal atat de neplacut. La oameni, glandele apocrine se gasesc doar in anumite zone de pe corp: axile (subrat), mameloane si areola sanilor, canalul urechii, pleoape, zona perianala si anumite parti ale organelor genitale externe.

Cauzele mirosului neplacut al transpiratiei
1. Bromhidroza
Boala se datoreaza, de fapt, unei disfunctii a glandelor sudoripare. Bromhidroza (sau mirosul corporal extrem de neplacut) este in general legata de glandele sudoripare apocrine si de descompunerea bacteriilor. Cu toate acestea, uneori, glandele ecrine pot sa duca la aparitia acestui miros fetid, cum ar fi atunci cand inmoaie proteina de keratina de pe suprafata pielii sau atunci cand persoana a consumat anumite alimente (ceapa, usturoi, etc.)

2. Mostenirea genetica
Potrivit unei publicatii a Universitatii Columbia, genele joaca un rol important in modul in care o persoana transpira. In ceea ce priveste transpiratia cu miros puternic si neplacut, acest lucru este important, deoarece cu cat mai multa transpiratie este secretata de glandele sudoripare, cu atat mai mult se dezvolta bacteriile. Mai multe bacterii care se hranesc cu transpiratia inseamna mai multe “deseuri” eliminate iar, mai departe, rezultatul este un miros mai puternic, fetid.

3. Dieta
Anumite alimente si bauturi pot intensifica mirosul transpiratiei noastre. Aceeasi publicatie scrie ca alimentele care au un miros puternic, cum ar fi ceapa, usturoiul curry-ul si alte condimente puternic mirositoare pot face ca transpiratia noastra sa aiba un miros specific. Pe acelasi principiu, mirosurile cafeinei, alcoolului si tutunului pot fi eliminate prin transpiratie. Specialistii subliniaza ca oamenii care tin in mod excesiv diete pot sa dezvolte un miros corporal puternic care se evidentiaza prin transpiratie. Acest lucru se intampla atunci cand organismul isi arde propria grasime si propriile proteine atunci cand nu are o hrana adecvata.

4. Unele boli
Uneori, bromhidroza poate fi cauzata de probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea si diabetul, deoarece aceste boli sunt asociate cu alte afectiuni care incurajeaza dezvoltarea bacteriilor. Una dintre aceste afectiuni este hiperhidroza, care inseamna transpiratia excesiva. Mediul extrem de umed creat de hiperhidroza da nastere unor conditii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor.

Diabetul, de exemplu, produce un miros asemanator cu al acetonei, deoarece corpul fie are depozite reduse de insulina, fie are o rezistenta la insulina. Fara insulina, corpul nostru nu proceseaza zaharul si incepe sa isi arda propria grasime in locul acesteia. Si afectiunile hepatice, si cele renale pot produce o transpiratie cu un miros puternic.

sursa frumusetile.com/doc.ro

Written by: admin

Rate it