Ceaușescu a adoptat copiii pe care Elena îi făcuse cu alții și i-a mai făcut și el un copil. Ce spunea cel mai apropiat om al dictatorului

Un fost demnitar comunist a făcut mărturii senzaționale despre copiii lui Nicolae Ceaușescu, fostul șef al Partidului Comunist Român (PCR). Ion Gheorghe Maurer, care a cunoscut îndeaproape cuplul Ceaușescu, a dezvăluit că Valentin şi Zoia nu au fost copiii dictatorului.

a

Ceaușescu a adoptat copiii pe care Elena i-a făcut cu alții
Membru al Partidului Comunist încă din anul 1936, ulterior șef al Externelor și președinte al Consiliului de Miniștri, Ion Gheorghe Maurer, a destăinuit că „Marele Cârmaci” a adoptat copiii pe care Elena, tovarșa mamă, i-a făcut cu alți bărbați. Informațiile sunt consemnate în cartea Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României a Laviniei Betea. Potrivit spuselor lui Maurer, Valentin și Zoia ar fi, așadar, frați vitregi cu Nicușor.

Chestionat cu privire la ce știe despre soții Ceausescu, Ion Gheorghe Maurer a răspuns că Nicu este singurul copilul rezultat din căsnicia celor doi.

„Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care-i avea cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor”, susține fostul membru de partid, în cartea Laviniei Betea.

„Să nu bârfească țara că Ceaușescu n-a luat-o fecioară!”
Întrebat dacă motivul pentru care tovarășul i-a adoptat pe cei doi ar fi faptul că au rămas orfani în urma secetei cumplite ce a bântuit Moldova la scurt timp după război, Maurer a replicat că un motiv mai plauzibil ar fi „să nu râdă țara”.

„I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară„, a declarat acesta.

Nicolae Ceaușescu și Elena s-au căsătorit în data de 23 decembrie 1947. În acetele oficiale, Valentin figurează ca fiind născut pe 17 februarie 1948, iar Zoia pe 28 februarie 1949.

Sursa: parintidenota10.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com