CEL MAI NOU SIMPTOM COVID-19. POATE PERSISTA LUNI ÎNTREGI ȘI SUNT AFECTATE TOATE DEGETELE

A apărut un nou simptom la persoanele infectate cu COVID-19 și este din ce în ce mai întâlnit, mai ales în rândul tinerilor și poate dura până la câteva luni.

”Degetele COVID” reprezintă cel mai nou simptom. Problema poate apărea atât la nivelul degetelor de la mâini, cât și la cele de la picioare. Devin roșii și umflate, iar ulterior se fac vineții. În cele mai multe cazuri, degetele sunt lipsite de durere, dar pot apărea mâncărimi. Există, însă, și cazuri în care se pot umfla foarte tare și se pot infecta.

Simptomul poate persista luni de zile. Degetele COVID nu au nevoie de tratament, însă, în cazul în care apar mâncărimi sau dureri, poate fi folosită o cremă pe bază de cortizon.

”Un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică – degetele de COVIDUmflături roșii cu mâncărime intensă, ușor dureroase la atingere – tind să apară mai ales la tineri a. simptomatici sau cu simptomatologie ușoară. Vestea bună – de obicei trec de la sine, fără tratament (dacă nu dispar, mergeți la un dermatolog)”, scrie Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj.

”Aceasta se manifestă prin nişte pete violacee, roşiatice la nivelul extremităţilor care seamănă foarte mult cu ceea ce observăm în degerături. Aceste pete ulterior pot să evolueze, să formeze băşicuţe cu lichid, să formeze răni şi sunt mai frecvente la copilaşi.

Aşa au arătat studiile şi nu este asociată cu forme foarte severe de boală. Se spune că dispare de la sine după ce se vindecă infecţia virală. Un alt tip de manifestare cutanată este cea care seamănă cu vărsatul de vânt, cu varicela.

Într-adevăr este o suprapunere foarte mare ale manifestărilor dermatologice din cadrul bolii COVID 19 cu bolile copilăriei: varicela, vărsatul de vânt este una dintre ele şi apar acele băşicuţe pe toată suprafaţa corpului, dar, spre deosebire de varicelă unde există leziuni cu lichid, care se vindecă, în cadrul bolii COVID 19 toate leziunule sunt identice pe corpul pacientului. Acesta ar fi semnul distinctiv”, a precizat și Mara Mihai, medic dermatolog.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com