Cele mai frumoase lucruri pe care le poți vizita în județul Maramureș

Cele mai frumoase lucruri pe care le poți vizita în județul Maramureș

Județul Maramureș reprezintă una dintre destinațiile preferate ale românilor și ale turiștilor străini care aud de frumusețile locului.

a

Pentru cei care își doresc să petreacă vacanța în Maramureș, cu siguranță că vor avea parte de o experiență memorabilă, deoarece există o mulțime de obiective interesante pe care toată lumea trebuie să le viziteze măcar o dată în viață.

Indiferent că îți place să te plimbi prin muzee sau adori drumețiile în natură, județul Maramureș reușește să mulțumească pe deplin pe toată lumea.

În primul rând, primul obiectiv pe care orice turist aflat în zonă trebuie să îl bifeze este reședința de județ, respectiv Baia Mare, unde Turnul Ștefan, Turnul Măcelarilor, Piața Libertății, precum și zona centrală. Vei afla multe informații legate de istoria locului. De asemenea, nu trebuie nici să ratezi plimbările prin Muzeul Satului, Muzeul De Istorie și Arheologie, dar și Muzeul de Etnografie.

Turnul Măcelarilor

Tot în Baia Mare se află și singurul Muzeu de Mineralogie din România, așa că nu uita să îl pui pe lista ta. Iar principala atracție a orașului este Planetariul, unde se pot urmări simulări ale unor momente astrologice importante, dar și un cer cu peste 7000 de stele.

Iar dacă ai bifat toate aceste obiective, atunci merită să dai o fugă și până la Naia Sprie, pentru a vedea celebrul Lac Albastru, de o frumusețe rară. Lacul Albastrul reușește să își schimbe culoarea în funcție de temperatură și de lumina soarelui, așa că niciodată nu știi în ce nuanță îl vei găsi. Toamna și iarna culoarea se schimbă la albastru închis și apoi la maro, iar primăvara lacul este albastru deschis, ajungând până la albastru închis și vara albastru.


Călătoria după acest popas la Lacul Albastru este orașul Sighetu Marmației, care, de asemenea, are o mulțime de obiective turistice demne de a fi viiztate.

Sighetu Marmației poți să vizitezi Memorialul Durerii, Muzeul Maramureșului sau Muzeul Etnografic al Maramureșului. De asemenea, nu uita să ajungi și la Muzeul Satului Maramureșean, unde există aproximatic 150 de construcții, case tradiționale, o biserică, dar și mori.

Dacă nu ai vizitat deja Muzeul Vesel din Săpânța, include-l în itinerariul tău. Citește mai multe despre el aici.

În cazul în care vrei să vezi o lucrare arhitectonică remarcabilă, nu rata nici Mănăstirea Bârsana, care cuprinde și un muzeu cu manuscrise foarte vechi, icoane, precum și obiecte de artă populară.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com