Cele mai importante tradiții de Moș Nicolae. Ce cadouri este INTERZIS să oferi

Ziua de 6 decembrie este una dintre cele mai importante ale acestei luni. Atunci este sărbătorit Sfântul Nicolae, motiv pentru care se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri. Vezi ce trebuie să faci și ce cadouri este complet interzis să oferi.

a

Tradiții de Sfântul Nicolae

Luna decembrie este luna cadourilor, a sărbătorilor de iarnă. Este o perioadă extrem de frumoasă, în care spiritul iernii ne umple sufletele de bucurie. Prima zi în care se oferă daruri este 6 decembrie, zi în care se ține cont și de mai multe tradiții și obiceiuri.

În tradiția populară se ține cont de mai multe tradiții cu ocazia Sfântului Nicolae, pentru a ne asigura că îl cinstim așa cum trebuie. Astfel, ziua de Sfântul Nicolae se spune că marchează începutul iernii. Astfel, pe 6 decembrie, moșul își scutură barba lui gri și începe prima ninsoare. Dacă nu ninge, este un semn că Moșul a întinerit și că va urma o iarnă blândă, fără zăpadă.

În această zi de sărbătoare nu este bine să te cerți cu oamenii sau să intri în conflicte, oricât de mici. Se spune că vei rămâne în relații rele cu respectivele persoane mereu și Sfântul Nicolae te va pedepsi.

În plus, nu se fac treburi casnice, nu se muncește, nu se spală și nu se coase.

Ce cadouri să NU oferi de Moș Nicolae

Moș Nicolae este ocrotitorul copiilor și a celor nevoiași, de unde și ideea de a oferi cadouri cu ocazia acestei sărbători. Se spune că nu orice dar este permis în această zi și trebuie să fim atenție la ce alegeri facem în acest sens.

Conform tradițiilor românești, în această zi de mare sărbătoare nu se oferă obiecte ascuțite și nici lucruri care sunt de culoare neagră. De altfel, nici mărgelele, cravatele sau fularele nu sunt permise, precum și orice alt obiect care se leagă la gât, pentru că se spune că atrag ghinionul.

La fel de mult rău atrag și pușculițele, portofelele sau gențile goale. Se spune că, odată ajunse în casa celor care le primesc, aduc cu ele și sărăcia. Ar fi bine să evităm și oglinzile sau batistele și prosoapele. Avem o mulțime de alte lucruri la alegere.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com