Cele mai importante tradiții de Precup. Ce nu ai voie să faci pe 8 iulie, în zi de mare sărbătoare

Data de 8 iulie este una dintre cele mai importante din această lună. În aceasă zi, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie, dar oamenii respectă cu sfințenie Precupul sau Ziua Lupului. Vezi ce nu ai voie să faci în această zi și care sunt cele mai importante tradiții.

Tradiții de 8 iulie

La data de 8 iulie, credincioșii îi sfințesc pe Sfântul Mare Mucenic Procopie și pe mama sa, Sfânta Muceniță Teodosia. Sfântul Procopie este unul dintre cei mai mari sfinți, cu o mare putere.

Din bătrâni se spune că trebuie respectate mai multe tradiții de Precup și că acesta se poate mânia dacă nu ținem cont de voia sa. Află ce trebuie să faci pentru a avea o zi bună, dar și o vară bogată, așa cum îți dorești.

Din bătrâni se spune că din această zi încep cele mai mari călduri ale verii și tot de acum nu mai cântă cucul. De asemenea, de acum înflorește grâul și este ultima zi în care se mai treieră. Ce rămâne pe câmp, va fi prins de ploi și toate recoltele se distrug. Oamenii au voie să stea în câmp astăzi doar până la prânz.

Superstiții 8 iulie

Despre femeile care lucrează în această zi de Precup, în popor se crede că lupul le va fura pruncii. Mai mult, aceștia se pot îmbolnăvi. Astfel, femeile nu au voie să spele haine, să stea în câmp, să facă treburi casnice sau orice altceva. Au voie să gătească, mai ales pentru a da de pomană celor morți.

Tot el este sfântul care ferește oamenii de opărit și de apă fiartă. De asemenea, el se serbează pentru a feri semănăturile de grindină sau piatră, căci Precupul arde, adică topeşte boabele de piatră în apă şi, în loc de grindină, curge ploaie curată. El protejează tot ce ține de grădini, câmp, dar și utilajele și oamenii care muncesc acolo. Dacă ții cont de această zi, vei avea mare noroc.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com