Certificatul verde în sistemul public, adoptat de comisiile Senatului. Raed Arafat anunță când ar putea intra în vigoare decizia

Marți seara, comisiile reunite ale Senatului, Juridică şi de Sănătate, au votat pentru ca angajații din domeniul public să prezinte certificatul verde Covid la locul de muncă.

a

Până ca decizia să intre efectiv în vigoare va mai dura însă ceva timp. Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, apreciază că legea ar urma să fie adoptată în 2 sau 3 săptămâni.

Șeful DSU a venit și cu precizări în ceea ce privește sistemul privat din țară. Medicul a spus că ”nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face același lucru ca sectorul public”.

Raed Arafat anunță când ar putea deveni efectiv certificatul verde în sistemul public, adoptat marți de comisiile Senatului

Prezent marți seară la TVR 1, Raed Arafat a spus că, din datele pe care le are în acest moment, în Parlament se discută pe marginea proiectului privind accesul la locul de muncă, în sistemul public, nu şi în cel privat, pentru persoanele vaccinate sau care se testează pe banii lor.

”La angajaţi nu se aplică aceste reguli (n.r. măsurile luate recent privind accesul în baza certificatului verde, la unele activităţi) pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament.

Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat. Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament. Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală.

Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com