Charles va fi încoronat astăzi: va domni sub numele de Charles al III-lea

Prințul Charles va deveni astăzi regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, după ceremonia de încoronare. Protocolul spune că noul rege trebuie să aibă parte de ceremonia de încoronare la 24 de ore de la decesul monarhului anterior. Camilla Parker Bowles devine acum Regina Consort.

a

Când are loc ceremonia de încoronare

În Marea Britanie a început deja operațiunea UNICORN, car epresupune tot procesul încoronării noului rege. Lucrările din PArlamentul Scoțian vor fi oprite pentru 6 zile, pentru ca înmormântarea reginei să fie pregătită de către autorități.

Charles va fi proclamat noul rege la Palatul St. James din Londra, în prezența unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare, din care fac parte parlamentari proeminenţi, înalţi funcţionari publici, precum şi Lordul primar al Londrei.

Cu toate acestea, o ceremonie oficială și mult mai amplă de încoronare va fi ținută abia după câteva luni, pentru a nu se suprapune cu perioada de doliu pentru Regina Elisabeta.

După  noua funcție a lui Charles, Wiliam, fiul său, se va numi Duce de Cornwall, iar soția sa Kate Middleton se va numai Ducesa de Cornwall.

Totodată copiii lui Harry și ai lui Meghan Markle au urcat o treaptă pe scara succesiunii și, potrivit regulilor instituite în 1917 de regele Edward, au devenit prinți și pot folosi și titulatura “Alteță Regală”. Există totuși șansa ca noul rege să le retragă acest titlu, deoarece Charles a fost întotdeauna un înfocat susținător al unei Case Regale cu mai puțini membri. Rămne de văzut de decizie va lua acesta după intrarea sa în funcție.

În Marea Britanie urmează 10 zile de ceremonii pentru fosta suverană și apoi înmormântarea de stat. Ultima înmormântarea de asemenea amploare a avut loc în anul 1965, pentru Winston Churchill.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com