ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
Reteta de chec aperitiv de post este una foarte simpla si la indemana oricui.
Chec aperitiv de post fara ou
Ingrediente:
200 de grame de ciuperci proaspete
100 de grame de masline taiate
200 de ml de apa minerala
50 de ml de ulei de floarea-soarelui sau de masline
1 morcov mic
1 lingura de seminte de in
1 lingura de seminte de mac
250 de grame de faina
1 ardei iute sau 1 lingura de pudra de boia iute
1 plic de praf de copt
cateva frunze de patrunjel
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de drojdie uscata
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie ciupercile, apoi se pun la fiert cateva minute, intre 10 si 20 de minute. Morcovul se curata, se spala si se rade. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Apa carbogazoasa se pune intr-un castron, apoi se adauga treptat uleiul, sarea si faina si se amesteca cu telul. Apoi, se adauga si restul. Mai intai semintele de mac si de in, care sunt foarte gustoase si sanatoase si ar trebui incluse in post. Se mai pun ciupercile, maslinele, patrunjelul, morcovul, praful de copt, drojdia. Se amesteca bine si se mai adauga faina daca este aluatul prea moale. Nu trebuie sa iasa un aluat apos, ca la clatite, ci unul mai inchegat.
Se ia o tava de chec, se unge cu ulei si se presara faina. Se baga la cuptorul preincins vreme de 20-25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se stinge focul si se mai lasa in cuptor 15 minute cu usa inchisa.
Este un aperitiv de post foarte bun, pe care sigur vei vrea sa il faci mai des in post. Il poti face fara sa adaugi seminte de mac sau in, dar ele sunt foarte bune si sanatoase si dau un gust mai bun. Este excelent, nici nu zici ca-i de post.
Chec aperitiv de post cu legume si ciuperci
Ingrediente:
1 kg cartofi
2 cani mari de faina
350 gr ciuperci champignon brune
2 morcovi
1/2 conopida
1/ardei galben
frunze de patrunjel
150 ml iaurt simplu de soia
50 ml lapte de post din soia
sare
piper
1/2 lingurita rozmarin uscat
1 plic intaritor sosuri
Mod de preparare:
Se oparesc toate legumele taiate rondele si se pun pe un servetel la scurs. Faina se amesteca impreuna cu laptele, putina sare. Toate ingredientele se omogenizeaza bine si se pun intr-o tava de chec, fara sa o tapetezi cu nimic, la cuptor; cuptor care trebuie preincalzit pret de aproximativ 10 minute. Se scoate tava din cuptor, se pun legumele, rondele (ciupercile taiate in doua, conopida buchetele si cartofii). Toate legumele se pun in straturi incepand cu cartofii si terminand tot cu ei.
Peste toate legumele se toarna o compozitie facuta din iaurt, condimente(rozmarin, sare, piper), 3 linguri de faina si un plic de intaritori de sosuri. Dupa ce se toarna compozitia de iaurt, se orneaza cu putine legume, pentru un aspect placut. Checul se pune la cuptorul deja incalzit la aproximativ 200 de grade, iar prepararea lui termica dureaza in jur de 30 de minute, sa se rumeneasca bine.
Chec aperitiv de post cu spanac
Ingrediente:
500 gr spanac proaspat
200 gr de tofu
1 leg marar proaspat
300 gr faina
1 lta praf copt
120 ml lapte de soia
80 ml ulei floarea soarelui
sare
piper
oregano
Mod de preparare:
Se spala spanacul frunza cu frunza, se opareste cateva minute, apoi se lasa la scurs si racit, iar la final se toaca mai mare.
Separat, intr-un castron, se adauga elementele uscate ale retetei:faina si praful de copt, iar mai apoi se incorporeaza treptat uleiul si laptele caldut.
Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se adauga peste compozitie impreuna cu spanacul sotat si tofu faramitat. Se incorporeaza bine toate ingredientele si se adauga inca un praf de sare. In prealabil se pregateste o forma de chec in care se pune hartie de copt si se toarna compozitia. Pentru aspect, se presara deasupra putin oregano.
Checul trebuie sa stea la cuptor cam 60-70 de minute, la foc mediu.
Written by: admin