China a început în iulie testarea unui vaccin experimental contra Covid-19. Cine a fost vaccinat

Autoritățile chineze au început în luna iulie să administreze un vaccin experimental împotriva Covid-19 persoanelor care lucrează în domenii cu risc ridicat de infectare, a anunțat un oficial din Comisia Națională de Sănătate din China.

a

Printre persoanele considerate eligibile pentru vaccinare se numără medici, angajați de la frontieră și epidemiologi, conform CNN.

Utilizarea vaccinului a fost aprobată încă din data de 22 iulie, a anunțat Zheng Zhongwei, oficial chinez din domeniul sănătății.

Vaccinul a fost dezvoltat de compania chineză Sinopharm. De asemenea, a treia fază de testare a vaccinului a fost efectuată și în Emiratele Arabe Unite, Peru, Maroc și Argentina.

„Există prevederi clare în Articolul 20 al legii vaccinului din țara noastră. Când apare un incident major de sănătate publică (…) se poate aproba utilizarea de urgență a vaccinului la o anumită scală pe o perioadă de timp”, a declarat Zheng Zhongwei.

Oficialul chinez a menționat că faza următoare de utilizarea vaccinului ar putea avea ca scop prevenirea izbucnirii unor noi focare în toamnă și în iarnă, în încercarea de a „stabili o barieră de imunitate”.

„În momentul în care construim o barieră de imunitate pentru medici, personalul implicat în activitățile de zi cu zi ale orașelor, cum ar fi lucrătorii din transporturi sau din fabrici ar putea deveni eligibili pentru vaccinare”, a spus Zheng.

Nu este prima oară când China a aprobat utilizarea unui vaccin experimental. În luna iunie, guvernul chinez a aprobat utilizarea unui alt vaccin pe militari.

În prezent, China are mai mulți voluntari implicați în testarea vaccinurilor împotriva Covid-19 decât orice altă țară.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com