Cine are prioritate la vaccinare anti-Covid în România. Documentul emis de Ministerul Sănătății

Cine are prioritate la vaccinare anti-Covid în România. FANATIK vă prezintă un document oficial emis de Ministerul Sănătății în care se prezintă categoriile sociale care urmează a beneficia de vaccinarea contra COVID-19.

a

Dintr-un act emis de ministerul condus de Nelu Tătaru către Ministerul Muncii și Protecție Sociale reiese faptul că personalul medical din unitățile de stat și private este în topul priorităților programului de vaccinare contra SARS-CoV-2.

Apoi, în următoarea etapă a strategiei de vaccinare avem angajații care se află angrenați în activități esențiale din zona infrastructurii critice din perioada pandemiei, iar pe locul 3 personalul din unitățile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie.

Cine are prioritate la vaccinare în România. Documentul emis de Ministerul Sănătății

La recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), organizarea programului de vaccinare anti-COVID-19 în România se va desfășura în etape, în funcție de tipul și disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri.

Astfel, într-o primă etapă se va include vaccinarea următoarelor categorii de personal:

  • personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private
  • personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc)
  • personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor
  • persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)
  • Documentul subliniază că în utima etapă va fi vaccinată populația generală.

Pe baza circularei primite de la ministerul Sănătății, fiecare minister a emis, la rândul lui, circulare interne prin care își anunță angajații, demnitari, înalți funcționari publici, că este deschisă lista de înscriere pentru vaccinare.

Orban: ”Klaus Iohannis va comunica prioritățile legate de vaccinare”

În cursul zilei de marți, 17 noiembrie, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că prioritățile legate de viitoarea campanie de vaccinare anti-COVID vor fi stabilite de președintele statului.

”Priorităţile la vaccinare, în funcţie de cantităţile care ne vor fi livrate, sunt cele care au fost anunţate de preşedintele României. După reuniunea de astăzi, preşedintele României va comunica public toate temele dezbătute şi cred că este cel mai autorizat să comunice rezultatele discuţiilor pe care le-am avut.

Sigur, în urma analizei şi a decizie luate, Guvernul va lua toate măsurile care au fost discutate la reuniunea organizată de preşedintele României.

Cheia de interpretare nu e că au funcţionarii prioritate (la vaccinare – n.r.), ordinea de priorităţi este anunţată de preşedinte, ea va fi parte dintr-o strategie de vaccinare”, a precizat Orban, la finalul unei întâlniri cu conducerea Ministerului Sănătăţii, conform Agerpres.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com